Generatorul sau electric functioneaza de 60 de ani fara întrerupere

Un savant român deosebit, cu inventii si inovatii importante în domeniul fizicii, a fost Nicolae Vasilescu Karpen. S-a nascut în 1870 la Craiova, iar domeniile sale de interes au fost elasticitatea, termodinamica, electrochimia si ingineria civila.

Una din inventiile lui Karpen este însa la limita SF-ului, si anume una din pilele Karpen, care se apropie poate cel mai mult dintre toate dispozitivele create de un perpetuum mobile. “Pila termoelectrica cu temperatura uniforma”, cum este denumit dispozitivul de catre inventatorul lui, este formata din electrozi de aur si de platina neagra, cufundati în acid sulfuric de înalta puritate. Inventatorul a promis ca aceasta pila va functiona pentru totdeauna si, într-adevar, la sase decenii de la creare înca merge, generând electricitate.

Se pare ca savantul român a descoperit ceva de o mare importanta, numai ca aceasta pila, aflata în prezent la Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Bucuresti, nu este accesibila marelui public, fiind închisa într-un seif. O posibila sursa inepuizabila de energie asteapta înca intrarea în productie de masa, dar cine stie din ce cauze aceasta nu se întâmpla… Lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.