Geoglife antice misterioase, descoperite in Kazahstan

Geoglifele au diametre cuprinse intre 90 si 400 de metri, unele dintre ele sunt mai mari decat un portavion modern. Cercetatorii spun ca simbolurile sunt dificil de vazut de la sol, dar ele pot fi usor identificate de la inaltime.

Pe parcursul anului trecut, o expeditie arheologica de la Universitatea Kostanay din Kazahstan care a lucrat in colaborare cu Universitatea din Vilnius, Lituania, a examinat geoglifele.

Sapaturile arheologice au descoperit resturi ale unor structuri si vetrele geoglifelor, sugerand ca acolo au avut loc diverse ritualuri. Vechile triburi au folosit probabil geoglifele pentru a marca proprietatile terenurilor.

“Incepand de astazi, noi putem spune doar un lucru – geoglifele au fost construite de oamenii antici. De catre cine si in ce scop, ramane un mister”, au declarat arheologii Irina Shevnina si Andrew Logvin de la Universitatea Kostanay.

De ce au folosit constructorii aceste forme geometrice este, de asemenea, un mister, desi svastica este un simbol antic descoperit in toata Europa si Asia. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.