Germania nu mai vrea imigranti: Angela Merkel, pusa la zid de propriul partid

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), a pus-o într-o situatie delicata pe Angela Merkel din nou, cerându-i clar vineri sa limiteze numarul refugiatilor care ajung în Germania.

Uniunea Crestin-Sociala (CSU) este filiala bavareza a Uniunii Crestin-Democrate (CDU), dar Guvernul din Bavaria contesta de multe luni politicile Berlinului în materie de imigratie.

Luni, tensiunile s-au extins în Uniunea Crestin-Democrata, mai multi lideri cerând-i clar Angelei Merkel sa renunte la flexibilitatea privind primirea imigrantilor.

“Stim cu totii ca nu mai putem rezista alte saptamâni în care zilnic sa ajunga în Germania câte 10.000 de refugiati si imigranti”, a declarat Jens Spahn, un membru al conducerii CDU, citat de publicatia Passauer Neuen Presse.

Un alt lider CDU a declarat sub protectia anonimatului pentru Reuters ca, în cazul în care Angela Merkel nu va reusi sa reduca numarul refugiatilor, risca sa aiba parte de o primire strict formala cu ocazia congresului formatiunii de centru-dreapta, programat în decembrie. gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.