Grasimile saturate din produsele lactate sunt benefice sanatatii si scad riscul de diabet

Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smântâna, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral în ultimele decenii de catre medici a fost gresita.

Un studiu al expertilor suedezi, dat publicitatii saptamâna trecuta, a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de îmbolnavire de diabet de tip II.

Cercetarea, efectuata pe mai mult de 2.500 de persoane, a aratat ca voluntarii care consumau opt sau mai multe portii de produse lactate bogate în grasimi pe zi avea un risc cu 23% mai mic de a se îmbolnavi de diabet de tip II, comparativ cu persoanele care mâncau o portie sau deloc. Cercetari anterioare au sugerat ca grasimile înfluenteaza procesul de descompunere a zaharului de organism. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.