Hackerii de la Anonymous au început “Operatiunea ISIS”

Hackerii de la Anonymous au început “Operatiunea ISIS” prin publicarea mai multor date personale ale unor supectii care ar face parte din organizatia terorista. Informatii despre mii de atacuri cibernetice si detalii care îi vizeaza pe jihadisti au fost dezvaluite online cu hashtag-urile #opISIS si #opParis, informeaza The Independent.

Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupusi jihadisti si a facut publice mai ales detaliile personale ale celor implicati în procesul de recrutare ISIS. Informatiile personale ale supectilor extremisti au început sa apara dupa ce Anonymous “a declarat razboi” ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au facut publica o lista de conturi pe Twitter si de site-urile pe care operaza jihadistii. Cel putin o postare, vazuta de jurnalistii de la The Independent, contine detalii personale, inclusiv adresa fizica a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa.

Mai mult, Anonymous sustin ca atacat cu succes mii de conturi de pe retele de socializare, iar mai multe site-urile pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse. De la debutul “Operatiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Activistii par sa îsi fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anutat a fi “cea mai mare operatiune” din istoria sa, ca raspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morti. Anterior, hackerii axându-se în mare parte pe piratarea conturilor de social media.

realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.