“Hai in Bucovina!” – Craciun in Bucovina – Galerie Foto

Bucovina in parcAnul 2011 va fi „Anul Bucovinei”, în care se vor desfasura mai multe proiecte cu finantare europeana, printre care „Craciun în Bucovina”, „Paste în Bucovina”, „Pelerin în Bucovina”.

Cu mic, cu mare bucurestenii s-au inghesuit la targul de produse traditionale ce a reunit zeci de producatori si artizani din frumoasa Bucovina.

Sub sloganul „Hai în Bucovina!” va fi desfasurata o campanie de reclama si publicitate in cadrul careia va fi prezentata oferta judetului Suceava pentru turisti.

ansamblu Bucovinabasma

 

 

 

 

 

bradBucovina 4 woman

 

 

 

 

 

Bucovina advertisingBucovina cascaval

 

 

 

 

 

„In inima Carpatilor, acolo unde batrânele paduri adînci si pâraiele vesele mai spun povesti despre eroi puternici, acolo unde ursii se ascund în luminisuri si cocosii de munte cânta triluri desavârsite în soarele care tainic apune, acolo a dus Dumnezeu o bucata de paradis. Aceasta tara minunata cu o natura si mai minunata, poseda puteri necunoscute si o stralucire secreta, care dau putere trupului si încânta sufletul. “Bucovina de aur” este un dar ceresc. O lume vrajita, cum nimeni nu ar mai crede ca exista, pe care o poti descoperi pur si simplu la fiecare pas cu privirea.”
Bucovina beautyBucovina bread

 

 

 

 

 

Bucovina casutaBucovina costume

 

 

 

 

 

Bucovina beauty2Bucovina costume4

 

 

 

 

 

Bucovina este cunoscuta pentru manastirile construite de fosti domnitori si boieri moldoveni (Musatinii, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa, Alexandru Lapusneanu, Familia Movilestilor s.a.), fiecare cu culoarea sa specifica: Voronet (albastru), Humor (rosu), Sucevita (verde), Moldovita (galben) si Arbore (combinatie de culori).

nasterea DomnuluiBucovina oua

 

 

 

 

 

prezentareBucovina travel

 

 

 

 

 

Împistritul oualor este un obicei practicat în zona Bucovinei. În zona Bucovinei traditiile supravietuiesc cu greu schimbarilor însa exista oameni care duc mai departe mestesugul împistritului si care isi invata cu drag si cu rabdare copiii tainele încondeierii oualor.

În Saptamâna Mare, începand cu ziua de marti pâna vineri, pe lânga simpla vopsire, se practica fie încondeierea cu pensula, fie împistritul, folosindu-se ceara.

Bucovina oua incondeiate

Bucovina eggs

 

 

 

 

 

Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.

Bucovina painted eggs

Bucovina paste oua

 

 

 

 

 

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României.

Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri.

Bucovina 4 woman

Bucovina cascaval

 

 

 

 

 

Bucovina fata

Bucovina firm

 

 

 

 

 

Bucovina man

Bucovina produse

 

 

 

 

 

Bucovina este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestersugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente al vietii cotidiene.

welcome to Bucovina

trompeta

 

 

 

 

 

produs in bucovina

people

 

 

 

 

 

Bucovina people

Bucovina beautiful girl

 

 

 

 

 

Regiunea istorica Bucovina, al carei teritoriu se intinde in prezent peste zona din apropierea oraselor Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Radauti din Romania si Cernauti din Ucraina, este confundata, adesea, cu Tara de Sus a Moldovei.

Bucovina girls

Bucovina contact

 

 

 

 

 

Bucovina song

Bucovina tulnice

 

 

 

 

 

Bucovina woman

galeata

 

 

 

 

 

Bucovina promotion

Bucovina traditions

 

 

 

 

 

Resedinta de judet, municipiul Suceava, constituie placa turnanta a turismului din Bucovina.

Bucovina young woman

Bucovina guys

 

 

 

 

 

Bucovina young guy

Bucovina gsm

 

 

 

 

 

Bucurestenii au fost invitati sa deguste delicioasele produse bucovinene -zacusca de fasole boboloane, zacusti combinate cu bureti (ghebe sau hribi) sau zacusti de bureti fierte sau coapte.

Bucovina zacusca 2craciun in Bucovina

 

 

 

 

 

colac1colac Bucovina

 

 

 

 

 

mamaligaBucovina zacusca

 

 

 

 

 

colac impletitprodus in bucovina

 

 

 

 

 

Bucovina este un spatiu in care traditiile populare romanesti si-au pastrat puritate. Chiar si aerul e unul mai curat aici, fiind una dintre zonele cele mai impadurite ale tarii.

“Hai in Bucovina!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.