Icoana Maicii Domnului Facatoare de Minuni va fi adusa la Bucuresti

Icoana Maicii Domnului de la Namaiesti va fi adusa la sfarsitul lunii martie in Bucuresti.

In ultimii ani la biserica Icoanei din Bucuresti au avut manifestari religios-culturale intitulate ,,Lumina Ortodoxiei; Icoana – Fereastra spre Dumnezeu”.

Credinciosii s-au putut inchina in fata Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Ghighiu, Icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) iar anul acesta va fi adusa Icoana Maicii Domnului din Manastirea Namaiesti.

Namaiesti1

Înainte de rastignirea lui Iisus, Fecioara Maria i-a cerut Apostolului Luca sa picteze 12 icoane care sa o întruchipeze cu pruncul Iisus în brate. Luca era medic si nu pictase niciodata, dar a ascultat porunca si a zugravit cele 12 icoane.

Ele au fost date apoi câte una fiecarui apostol care a plecat sa propovaduiasca credinta în lumea întreaga. Sfântul Apostol Andrei, ajungând pe aceste meleaguri, a adapostit icoana în pestera de la Namaiesti. Din cele 12 icoane s-au pastrat doar trei: cea de aici, una la Vatican si una în Grecia.

Modul în care a fost gasita icoana este unul miraculos. Dupa ce Sfântul Apostol Andrei a lasat-o ascunsa în pestera au trecut multe secole. Legenda spune ca trei pastori au înnoptat în apropierea pesterii cu turmele lor.

Au avut toti trei acelasi vis: în dangat de clopot li s-a aratat un înger, care le-a spus ca în acea stânca se afla icoana cu chipul adevarat al Maicii Domnului. Dimineata, si-au povestit visele pe care le-au avut. Înfricosându-se, au hotarât sa se mute de partea cealalta a muntelui.

Visul s-a repetat si a doua noapte, iar într-a treia a venit chiar Fecioara Maria, care i-a condus la intrarea în grota si i-a îndemnat sa faca un locas de închinare acolo unde vor gasi icoana. Cei trei pastori au pus hramurile manastirii: Izvorul Tamaduirii si Intrarea în Biserica a Maicii Domnului. click

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.