Icoanele plang cu lacrimi de Mir in Rusia si Ucraina

Cerul plange si ne avertizeaza, dar omul este surd si manat de interese. A trecut aproape un an de cand o stire ii cutremura pe crestinii din toata lumea – o candela aflata la Schitul “Sfanta Ana” de la muntele Athos se misca in forma de cruce. Sfidand legile fizicii candela s-a miscat in dimineata zilei de 12 aprilie 2013 si balansul ei a durat 30 de ore.

Grecii spuneau atunci ca daca aceasta candela se misca in zile de sarbatoare,atunci ne asteapta vremuri bune iar daca se misca in zile lucratoare, cum a fost si 12 aprilie, atunci este semn al unor mari incercari si nenorociri. Calugarii schitului ne indemnau atunci sa ne rugam si sa nu cadem in deznadejde.

candela Athos

Un articol aparut zilele trecute intr-un ziar polonez ne reaminteste ca anul trecut mai multe icoane din Rusia si Ucraina au inceput sa planga cu lacrimi de Mir. Lacrimile ce curg pe o icoana sunt un semn ca urmeaza sa vina chinuri si necazuri. Preoti catolici si orto­doxi sunt perplecsi in fata acestui fenomen al icoanelor care plang. Pictate in ulei pe panza sau pictate pe lemn, lucrari originale sau simple reproduceri fotografice, icoanele care plang poarta o taina adanca, pe care stiinta nu o poate explica indeajuns.

Inainte de Revolutia din 1917 mai multe icoane au plans. Ochii umeziti de mir avertizau oamenii de nenorocirile ce aveau sa vina in Rusia.

icoane plang Rusia

In seara zilei de 25 iulie 2013 la Catedrala Sf. Stefan din Syktyvkar, Rusia, trei icoane ce ii reprezinta pe Martirii si Marturisitorii torturati si ucisi in timpul URSS, au inceput sa izvorasca Mir.

icoane plang Rusia0

Pe 7 iulie Icoana Sfantului Ioan Botezatorul din Pechora a fost acoperita cu stropi de Mir.

icoane plang Rusia01

Un ziar din Ucraina nota pe 2 iulie ca Icoana Maicii Domnului ce protejeaza Catedrala din Rivne a inceput sa fie acoperita cu broboane de Mir care au fost sterse dar au reaparut imediat.

icoane plang Rusia02

Pe 23 iunie maicile de la Manastirea Sfantului Inochentie din Irkutsk au observat ca Icoana Sfantului era umeda de la Mirul ce se scurgea sub geamul de protectie.

icoane plang Rusia03

Icoanele ce Izvorasc Mir sunt uneori si in casele credinciosilor, nu neaparat in biserici sau manastiri.

Situatia tensionata din Crimeea, unde trupele Ucrainei stau fata in fata cu cele ale Rusiei, poate degenera. Lumea sta pe un butoi de pulbere si numai o Minune poate relaxa spiritele.

Fenomenul Icoanelor ce plang cu lacrimi de Mir ii impinge pe multi sa se intreba daca nu cumva urmeaza un cataclism sau o catastrofa intre doua tari, cu populatie majoritar ortodoxa, Rusia si Ucraina.

In traditia ortodoxa Icoanele care plang sunt un semn ca urmeaza zile grele sau evenimente grave. Maica Domnului, Mantuitorul Hristos si Sfintii ne trag un semnal de alarma si ne indruma tacut spre pocainta, intelepciune, rabdare, iubire si pace.

Inainte de Revolutia din Octombrie si chiar inainte de prabusirea URSS, au fost consemnate relatari despre Icoane care plang.

Nu ne ramane decat sa ne rugam si pentru fratii nostri, sa le dea Dumnezeu intelepciune si pace.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

icoane plang Rusia2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.