Iisus Hristos isi schimba infatisarea

Despre Iisus Hristos toti stim ca este Fiul lui Dumnezeu si Biblia ne relateaza profetiile legate de venirea Lui.

Era plin de autoritate la mustrari si dezaprobari. Altcumva, cuvantul Lui era placut si convingator, cand ii invata si incuraja pe ceilalti.

Nimeni nu l-a vazut razand, dar uneori a fost surprins plangand.

hristos44

“Rar apare in public, dar daca se prezinta undeva, se arata cu multa modestie si foarte retras. Are o tinuta foarte frumoasa si majestuoasa. Este asemenea mamei lui, care este cea mai frumoasa femeie din aceste parti. La infatisare e zvelt. Are maini albe si lungi. Brate frumoase… Dupa infatisarea Sa, e cel mai frumos om pe care l-am vazut vreodata. Privirea Lui este”serioasa si patrunzatoare”, fierbinte ca sagetile incandescente ale razelor de soare. Umbla descult si fara acoperamant pe cap. Multi rad daca il vad in departare, dar indata ce vin in apropierea Lui tremura si totdeauna nu mai scot nici un cuvant. Se zice ca in aceste parti nu s-a mai vazut niciodata un asemenea barbat”. sursa

Avem o descriere a Mantuitorului destul de bine creionata de Lentelius, un mare dregator roman.

hristos35

hristos36

Un text egiptean recent descifrat, care dateaza de acum 1.200 de ani, scoate la iveala un fapt nemaiintalnit pana acum in scrierile vechi, sustinand ca Iisus Hristos putea sa-si schimbe infatisarea.

Textul explica ca Iuda a folosit un sarut, in mod special, pentru a-l trada pe Iisus, din cauza faptului ca Mantuitorul ar fi avut capacitatea de a-si schimba infatisarea. Scrierea afirma ca ziua arestarii lui Iisus a fost in seara de marti si nu in cea de joi, ceea ce contravine cronologiei Sarbatorii Pastelui.

“Atunci iudeii i-au zis lui Iuda: Cum il vom aresta pe el (Iisus), pentru el nu are o singura infatisare, el si-o schimba. Uneori el este rumen, uneori este alb, uneori este rosu, uneori are culoarea graului, uneori este palid ca ascetii, uneori este tanar, uneori este batran”. Acest fapt l-a dus pe Iuda sa foloseasca un sarut ca mijloc de identificare.” Sursa

hristos si iuda

In sprijinul acestor texte antice vine si relatarea despre Invierea Domnului.

In ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineata la mormant, pe cand era inca intuneric; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormant.

Dar Maria sedea afara langa mormant si plangea. Pe cand plangea, s-a plecat sa se uite in mormant.

Si a vazut doi ingeri in alb, sezand in locul unde fusese culcat trupul lui Isus; unul la cap, si altul la picioare.

“Femeie”, i-au zis ei, “pentru ce plangi?” Ea le-a raspuns: “Pentru ca au luat pe Domnul meu, si nu stiu unde L-au pus.”

Invierea Domnului

Dupa ce a zis aceste vorbe, s-a intors si a vazut pe Isus stand acolo in picioare; dar nu stia ca este Isus.

“Femeie”, i-a zis Isus, “de ce plangi? Pe cine cauti?” Ea a crezut ca este gradinarul si I-a zis: “Domnule, daca L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus, si ma voi duce sa-L iau.”

Isus i-a zis: “Marie!” Ea s-a intors si I-a zis in evreieste: “Rabuni!”, adica: “Invatatorule!”

“Nu ma tine”, i-a zis Isus, “caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Ci, du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru.”( Ioan 20) sursa

hristos39

Exista unele interpretari care incearca sa ne convinga ca Maria Magdalena era emotionata si din aceasta cauza nu l-a putut recunoaste pe Hristos. Sa fim seriosi. Fiul Domnului nu este un personaj de teatru ci o persoana cu un impact deosebit asupra oamenilor care l-au intalnit si nu numai.

Maria Magdalena nu il cunostea din fotografii si cu siguranta il stia foarte bine. Cum sa faci o astfel de confuzie si de ce Mantuitorul nu a lasat-o sa il atinga ?

Hristos si Maria Magdalena

Va veni o zi cand Adevarul se va afla, insa nu va schimba cu nimic invataturile lasate noua de Fiul lui Dumnezeu. El a fost exemplul Viu a ceea ce ar trebui sa facem zilnic, cum ar trebui sa gandim, sa ne comportam, etc. Din pacate suntem foarte departe de invataturile Lui insa mai avem timp sa ne schimbam.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

hristos43

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.