Informatiile cu caracter medical se vând de 10 ori mai scump pe piata neagra decât informatiile legate de carduri bancare.

„Exista îngrijorari ca sistemele informatice din domeniul sanatatii sunt vulnerabile în fata unor atacuri cibernetice. Asa, si? Cu ce-l ajuta pe un hacker sa stie ca eu, Guran, am ruptura de ligament? Nu prea-l ajuta, dar daca-mi afla detaliile asigurarii medicale poate apoi sa comande tratamente pe banii mei. Sau daca pune mâna pe informatiile de la un doctor, poate elibera retete si apoi sa vânda medicamentele pe sub mâna”, a explicat Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday de la Digi24.

Doi cercetatori americani raporteaza ca au descoperit gauri uriase în apararea cibernetica a unui gigant american din domeniul sanatatii si nu mai putin de 68 de mii de sisteme medicale ale acelei companii sunt expuse în fata unor atacuri.

Si nu sunt singurele probleme de tipul acesta cu care se înfrunta companiile medicale. Acum doi ani, aproape jumatate din ele au raportat ca au fost lovite informatic. În doar doua astfel de atacuri au fost sustrase informatii personale a peste 15 milioane de pacienti din Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.