Inspectorii ANAF au amendat un podar pentru ca nu avea casa de marcat

Doi inspectori ai ANAF l-au amendat pe podarul de la ultimul bac functional din judetul Satu Mare, care face legatura peste Somes intre Pomi si localitatile din judetul Maramures. Suparat, omul a scos bacul la mal.

Inspectorii ANAF s-au intors si vineri, cu masina cu girofar, sa-l intrebe daca a platit amenda sau nu. Reactia lui Ioan Cot i-a surprins pe functionari.

Acesta a chemat doi consateni, fiecare cu cate-un tractor, a legat bacul de utilaje si l-a urcat pe mal.
Amuzant este faptul ca inspectorii de la ANAF au ramas blocati pe malul gresit si l-au intrebat pe batranul podar cum pot ajunge pe malul celalalt.
Ioan Cot le-a raspuns, aratandu-le in zare, in aval de Somes: “Vedeti drumeagu’ ala prin tufisuri? Noa, daca mereti tot drept pe ala, ajungeti pana la Seini, care-i pe malul celalalt, ghinion! Dar mai e o speranta, totusi! Astia au promis ca vor face un pod acolo, cica e gata si proiectul si studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Pana ajungeti voi acolo, e posibil sa fie gata si podul. Drum bun!” protv

Revolta la Pomi! Localnicii se solidarizeaza cu batrânul podar, care da ANAF-ul în judecata.

Sâmbata a fost un du-te vino continuu pe malul Somesului, dupa ce articolul publicat de SM Online a devenit viral pe Internet în toata tara, iar badea Ioan Cot nu mai prididea cu interviurile acordate echipelor trimise de toate televiziunile de stiri de la Bucuresti.

Între timp, contabilul si avocatul batrânului podar au facut front comun si au anuntat ca dau în judecata ANAF si vor merge pâna-n pânzele albe pentru dreptate.

“O trebuit sa rastorn tata casa cu susu-n jos sa caut popiroasele alea pe care mi le-o cerut inspectorii, ca si cum n-aveam alta treaba ziua-n amiaza mare, când se-nsirau strafurile si aici (malul satmarean n.r.) si dincolo (malul dinspre Maramures n.r.), ca-i de lucru pe câmp, nu de stat la controale! Au vazut si ei ca n-am avut nici o problema pâna acuma, dar tot mi-au dat amenda. Amu nu-mi puteau da batar un avertizment sau cum se zice?! Domnu arvocat zice ca merem pâna la CEDO, daca trebe. Ca ce, numa Tânta? poate sa mearga acolo? (miliardar local, condamnat pentru distrugerea hotelului monument istoric din centrul municipiului Satu Mare n.r.)”. satumareonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.