Institutul Cantacuzino: Carnea de pui si brânza de vaci de la Bradet nu au fost sursa îmbolnavirii copiilor cu SHU

Au fost analizate probele recoltate de la trei copii din zone diferite, respectiv Arges, Sibiu si Bacau. Tulpina este E-coli O26, dar difera, de exemplu, chiar si ca amprenta genetica. Asadar, tulpinile difera între ele, nefiind indicatii de înrudire epidemiologica a cazurilor respective”, a explicat Ionel Adrian rezultatele analizelor facute de Institutul Cantacuzino, conform news.ro.

Tulpinile sunt diferite si la probele recoltate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti din branza de vaci de la fabrica Lactate Badet si din carnea de pui.

„Probele recoltate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti, din brânza de la Badet si carnea de pui, confima inexistenta datelor epidemiologie sugestive care sa ateste ca aceste alimente ar fi fost consumte de catre unii copii. Concluzia este ca profilul genetic al tulpinilor identificate la copii si cele din brânza de Bardet si carnea de pui sunt diferite. Asa cum spuneam, diferite sunt si profilele genetice ale tulpinilor identificate în probele recoltate de la copii”, a mai spus managerul Institutului Cantacuzino. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.