Roscovele, fructele care reduc colesterolul, regleaza glucoza din sânge si inhiba dezvoltarea bacteriilor intestinale

“Roscovele au în primul rând un continut bogat în zaharuri naturale (sucroza, fructoza si glucoza). Pudra obtinuta din roscove este un îndulcitor natural foarte sanatos, datorita indicelui glicemic foarte mic (15) si capacitatii sale de a regla nivelul de glucoza din sange. Pastaile, spre exemplu, contin cca. 55 % glucide, 10 % proteine, dar si lipide, saponine, minerale, substante tanoide, lectine, substante minerale dar si acid ferulic, acid benzoic, acid formic, acid capronic, acid izobutiric, în timp ce semintele sunt apreciate pentru continutul de celuloza, hemiceluloza, mucilagii, dar si de lipide, proteine si substante minerale aminoacizi, steroli, acizi grasi, salicilati, carubin si nu numai”, explica, pentru Adevarul, Elena Badea fitoterapeut.

“Consumul de roscove duce la inhibarea dezvoltarii bacteriilor intestinale patogene (mai ales E.coli) si restabilesc un peristaltism normal, prin continutul de tanin, acid galic si pectin. Taninii din roscove contin acid galic, care este nu doar o substanta antibacteriana, ci si un un excelent antialergic si analgezic. De asemenea, trebuie amintit efectul antioxidant datorat continutului crescut de lignin si polifenoli”, mai spune Elena Badea.

Roscocvele sunt alimente alcaline, care tin pe loc aciditatea gastrica. Sunt excelente în boala refluxului gastro-esofagian, datorita continutului de pectine care opresc manifestarile specifice.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.