Isteria Pokemon Go a început sa creeze probleme grave

Jocul care schimba lumea va ajunge si în România. Isteria Pokemon Go a cuprins deja câteva continente, iar sute de milioane de oameni alearga în fiecare zi ca sa prinda monstruletii virtuali. Aplicatia este extrem de populara, dar a creat deja probleme grave. Au fost oameni jefuiti si adolescenti care s-au ratacit. O femeie a gasit în loc de figurina virtuala un cadavru.

Jocul Pokemon Go seamana cu cautarile de comori. Se instaleaza pe telefoane sau tablete care au GPS si camera video. Monstrii virtuali prind imediat viata si invadeaza realitatea. S-ar putea ascunde în curtea vecinului tau, în frigiderul din bucataria mamei sau într-o banca.

Pokemon Go îti da posibilitatea sa îmbini realitatea virtuala cu spatiu în care te afli. Aplicatia îti permite sa cauti si sa explorezi locuri noi. Trebuie sa gasesti pokemonii, acele persoanje pe care cu totii le cunoastem din anii 90.

Personajele au acaparat deja Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda. Jocul ar putea fi lansat în cel mult o saptamâna si în Europa. Nerabdatori însa mii de tineri au luat deja jocul de pe site-uri neautorizate.

„Aplicatiile descarcate de pe site-uri terte pot contine diverse riscuri de securitate. Poti sa dai acces unui tert la datele tale personale, date de contact, mesaje”, spune Alexandra Gheorghe, specialist în securitate cibernetica. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.