Istoria ascunsa – Bolovanii care zboara – levitatia acustica

Strcturile megalitice gasite in toata lumeaau generat controverse interminabile cu privire la modul cum au fost construite. Arheologii resping ideea ca in trecut sa fi existat pe Pamant civilizatii mai avansate tehnologic decat suntem noi, cei de astazi. Ei sunt de parere ca marile temple, piramidele egiptene, structurile megalitice din Peru, Chile, etc au fost realizate prin forta bruta. Cu toate acestea noi, cei de astazi, nu suntem capabili sa construim un zid identic cu cele de la Puma Punku iar la Marea Piramida a lui Keops nici macar nu visam.

piramide2

Cetatile pre-incase de la Ollantaytambo si Sacsayhuaman din Anzii peruvieni, constau din ziduri ciclopice construite din blocuri de piatra poligonale etans pozitionate, unele avand o greutate de 120 de tone sau mai mult.

Ollantaytambo

Ollantaytambo2

Blocurile folosite la Ollantaytambo, au fost transportate de la o cariera situata pe un alt munte, la 11 km distanta.

Ollantaytambo3

Ruinele Tiahuanaco (Tiwanaku) langa Lacul Titicaca in Bolivia includ blocuri de greutate de aproximativ 100 de tone, care au fost transportate de la cariere la 50 km distanta.

Tiwanaku Bolivia

Conform indienilor aymara, complexul megalitic de la Tiahuanaco a fost construit la “inceputul timpurilor” de catre zeul Viracocha si ajutoarele lui, care “au transportat pietrele prin aer in sunat de trompeta”. O alta legenda spune ca zeii au creat un “foc ceresc” ce a topit pietrele si le-am permis mutarea lor prin simpla ridicare cu mana. O alta descriere a manipularii pietrelor gigant gasim si intr-o legenda Maya care relateaza despre o rasa de oameni pitici care au construit templele de la Uxmal fluierand pietrelor.

uxmal2

Trecutul abunda in astfel de legende fantastice si ar trebui sa ne intrebam cine erau acesti oameni cu o imaginatie extrem de dezvoltata tehnic. Nu cu mult timp in urma, o stire retinea atentia iubitorilor de gen : Cercetatorii au reusit sa faca mai multe obiecte sa leviteze.

Oamenii de stiinta au construit un generator de unde sonice cu ajutorul caruia pot face diverse obiecte sa leviteze.

Una din cele mai interesante aplicatii ale levitatiei acustice vizeaza insa spatiul extraterestru. Oamenii de stiinta cred ca un asemenea generator de unde sonice ar putea fi folosit pe Luna si Marte, pentru a ridica praful cosmic de acopera corpurile ceresti. sursa

piramide32

O povestire interesanta se gaseste intr-un text arab scris in secolul al X-lea, de Al-Masudi, cunoscut si ca Herodot al Arabiei. Istoricul a ramas uimit de magnificele piramide egiptene si a scris despre modul in care acestea au fost construite si despre transportul blocurilor de piatra.

In povestire se spune ca pentru a fi mutate au fost plasate in prima faza sub acele pietre niste hirtii magice. Apoi pietrele au fost atinse cu un fel de vergea metalica si blocurile de piatra s-au ridicat, incepind sa leviteze si sa se miste de-a lungul unui drum pavat cu pietre si ingradit pe fiecare parte de stilpi metalici. Blocul de piatra trebuia sa strabata acest drum pe o distanta de aproximativ 50 de metri, dupa care era depus pe pamint.

Acest proces trebuia sa fie repetat pina cind constuctorii aveau pietrele acolo unde le doreau ei, dupa care se incepea constructia propriu-zisa, folosind aproximativ aceleasi procedee. sursa

levitatie

Legendele stramosilor despre constructia templelor megalitice par sa fie aproape identice. Conform localnicilor, Nan Madol ( vezi mai mult ) din Polinezia a fost construit de zeii Olosopa si Olosipa, care au folosit magia pentru a face ca pietrele uriase ” sa zboare prin aer ca pasarile”. Uriasii din Insula Pastelui au fost mutati din loc prin “puterea mintii” care i-a facut sa “pluteasca prin aer” sustin legendele.

insula pastelui

Levitatia magnetica a fost, pana de curand, obiectul celor mai multe cercetari in domeniu, insa are limitari pe care varianta acustica le depaseste.
In cazul proiectelor care au cercetat levitatia pe baza undelor magnetice, singurele obiecte care putea fi suspendate in aer erau cele magnetizate, fie solide, fie lichide. Levitatia acustica elimina aceasta restrictie, dar deocamdata obiectele “zburatoare” au dimensiuni mici
. sursa

tibetani

Templul lui Jupiter din Baalbek, Liban ( vezi mai mult), are o fundatie care contine cele mai mari blocuri de piatra folosite vreodata intr-o structura facuta de mina omului. Fiecare bloc se estimeaza a avea peste 1.000 de tone si nici o supermacara din zilele noastre n-ar putea sa ridice vreuna. Aceste blocuri sint pozitionate unul in raport cu altul cu o asemenea precizie incit nici macar un cui n-ar intra intre ele.

Exista o povestire foarte interesanta a unui medic care a ajuns la sfirsitul secolului al XIX-lea, la invitatia unui calugar, la o manastire din Tibet.

Intr-o zi acest calugar l-a dus intr-o zona din apropierea manastirii si i-a aratat pe un deal o pajiste inconjurata de stinci. Accesul la aceasta platforma era foarte dificil, iar calugarii coborau de acolo doar cu ajutorul fringhiilor.

Ajuns acolo a putut observa pe peretele unei stinci de aproximativ 250 metri inaltime o gaura mare ce parea a fi intrarea intr-o pestera. In mijlocul pajistei se afla o lespede slefuita care in mijloc prezenta o scobitura, ca un bol, avind un diametru de peste un metru si o adincime de 15 cm. Un bloc de piatra, de un metru latime si un metru si jumatate lungime, a fost introdus in aceasta cavitate. Dispuse intr-un arc de cerc de 90 de grade si la o distanta de 63 de metri de lespedea de piatra erau asezate 19 instrumente muzicale, de fapt 13 tobe si 6 trompete. sursa

budist

Potrivit istoricilor greci zidurile orasului antic Teba au fost construite de catre Amphion, unul din fii lui Jupiter, care a mutat pietrele “cantand la harpa lui”. O alta legenda sustine ca el canta din lira de aur si piatra il urma. Istoricul arab Mas’di a notat ca egiptenii antici au construit piramidele introducand niste papirusuri inscriptionate sub pietre si mai apoi le-au lovit cu un instrument, producand astfel un sunet ce ridica in aer pietrele pe o distanta de 86 de metri.

Istoricul fenician Sanchoniatho e scris ca primul oras din Liban a fost Byblos, fondat dezeul Ouranus, care era capabil sa faca pietrele sa se miste ca si cum ar fi avut viata.

Legendele despre levitatia acustica seamana intre ele si ar putea avea o baza reala. Inginerul suedez Henry Kjellson a inregistrat experientele sale din Tibet, in 1950. El a relatat despre un mod de asezare al calugarilor ce foloseau niste instrumente muzicale, care produceau anumite sunete ce reuseau sa faca bolovanii sa leviteze. Asa ar fi fost construite si cateva manastiri situate in munti.

tibet

Exista numeroase marturii si despre levitatia unor sfinti crestini in timpul rugaciunilor. Calugarul franciscan Iosif de Copertino a inceput sa leviteze in timpul slujbei fiind vazut de zeci de oameni. In timp ce mergea si se ruga, el plutea prin aer si a ramas agatat in crengile unui copac. Oprit din rugaciune el si-a pierdut “puterea” si a fost nevoie de cativa oameni si o scara ca sa il coboare din copac.

levitatie13

Chiar daca nu oricine este capabil de asemenea practici, levitatia a devenit in prezent o arta raspandita, tainele acesteia fiind predate de maestrii initiati. Rata succesului este destul de mare, mai ales in randul celor care practica yoga.

Cu toate acestea, stiinta nu are inca o explicatie clara pentru neobisnuitul fenomen de zbor al oamenilor. Cazurile de levitatie inca sunt considerate exceptii, purtand generic numele de miracole sau de fenomene misterioase care contrazic legile fizice.
Unii cercetatori sunt de parere ca levitatia este rezultatul interactiunii campului biogravitational cu energia radiata de creierul uman. Alexander Dubrov, doctor in biologie, crede ca cel care leviteaza creaza in mod deliberat un camp bio-gravitational, ceea ce ii da posibilitatea de a controla directiile zborului. O alta explicatie imposibil de verificat, cel putin pentru moment, este aceea ca persoanele capabile sa leviteze isi pot utiliza anumite parti ale creierului, parti a caror utilitate inca este necunoscuta oamenilor de stiinta.

Desi inca se mai incearca explicarea stiintifica a levitatiei, directia catre care se indreapta atentia cercetatorilor este asupra unui teren indelung studiat care se incapataneaza sa ramana un mister: puterea mintii umane. Sursa

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

levitatie12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.