Istoria ascunsa – intelepciunea antica si Constelatia Orion

Cu zeci de mii de ani in urma oamenii priveau fascinati miscarea stelelor si construiau monumente impunatoare pentru a urmari corpurile ceresti. Observatoare astronomice antice exista in multe locuri din lume si stramosii nostri depuneau un efort considerabil pentru a descifra misterul stelelor si procesiunea constelatiilor.

Deseori injurul constructiilor gigantice ale lumii antice exista si foarte multe legende corelate cu strcturile megalitice si stelele noptii.

piramide orion

Constelatia Orion este una extrem de cunoscuta de catre astronomii antici. Situata pe ecuatorul ceresc ea poate fi observata de pe tot Pamkantul. Figura centrala a culturilor antice, Orion se aliniaza perfect cu renumitele piramide egiptene de la Gizeh sau cele gasite la Teotihuacan, Mexic.

orion

Stelele erau asociate cu Osiris, zeul Mortii si al Lumii de Jos in Egiptul Antic.

Constelatia Orion este citata in Biblie, in cartea lui Iov.

Actualul nume al constelatiei Orion deriva din mitologia greaca, unde Orion a fost un vanator gigantic in timpurile primordiale. Unele din aceste mituri ne spune ca Orion a fost ucis de un scorpion gigant. Zeii l-au ridicat pe el respectiv pe scorpion pe cer. Alte povesti ne spun ca Orion era in cautarea Pleiadelor.

In Scandinavia pre-crestina, centura lui Orion era cunoscuta ca si Furca lui Frigg (Friggerock) sau Furca lui Freyja.

orion piramide

piramide orion2

In mitologia indiana, aceasta constelatie este cunoscuta ca si Vyudh, ceea ce inseamna Vanatorul.

Tribul de americani nativi Yokut, situat pe Central Valley din California a privit cele trei stele stralucitoare drept picioarele zeilor paduchi.

Populatia Sari, din nord-vestul Mexicului, a format din cele trei stele centrale, o alta alaturare de stele numita Hapj (insemnand “vanator”) iar stelele au fost botezate: Hap (Odocoileus hemionus – Cerbul catar), Haamoja (Antilocapra americana, specie de antilopa din America) respectiv Mojet (Ovis canadensis, oaie din America de Nord si Siberia).

orion 4

Cele mai vechi texte religioase egiptene relateaza ca zeii su coborat din centura lui Orion, asociat cu Osirit si Sirius ascociat cu Isis, care impreuna au creat aceasta civilizatie fabuloasa.

Cele trei piramide aflate la Gizeh, sunt printre cele mai uimitoare si misterioase structuri antice din lume.

Great-Pyramid-of-Giza-at-night

Impreuna, ele demonstreaza conceptul sacru de aliniere, o harta tridimensionala a centurii Orion pe Pamant. Dimensiunea si amplasarea lor, formeaza stelele vizibile din centura Orion. Pe platoul Gizeh se afla centrul geografic al Terrei.

Piramida cea mare, a lui Keops (Khufu) este una din cele 7 minuni ale lumii si este aliniata cu Nordul mai bine decat Observatorul Greenwich din Londra.

pyramida

Situat in zona muntoasa din centrul Mexicului, la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Mexico City, se afla ruinele orasului antic Teotihuacan, o alta minune a lumii, care are legaturi cu stele si constelatii.

Arheologii si cercetatoriicare studiaza sit-ul antic, sunt de parere ca orasul a prosperat cel putin 500 de ani, inainte de a se prabusi complet – in secolul VII al erei noastre.

Teotihuacan3

Orasul Teotihuacan a fost unul dintre cele mai mari din lume, avand la apogeul dezvoltarii sale, o populatie de aproximativ 150.000 – 200.000 de locuitori. Aztecii au numit orasul ca fiind “locul zeilor”. Ei credeau ca acolo a fost creata lumea.

La fel ca multe alte constructii ale lumii antice, observatoare, piramide, etc si structurile de la Teotihuacan sunt imaginea in oglinda a unor aliniamente celeste.

Complexul de la Teotihuacan contine trei piramide, doua mari si una mai mica, oferind o similitudine cu cele aflate in Egipt, la Gizeh, si formeaza o corelatie cu centura Orion.

orion3

Piramida Soarelui este aliniata cu Pleiadele, o alta constelatie de mare importanta in trecut, ce se regaseste in miturile si legendele locale, adesea aflata in legatura cu Orion.

piramide orion1

Teotihuacan31

Piramida de la Xian , China are si ea o aliniere in corelatie cu steaua Betelgeuse, constelatia Gemenilor si Aldebaran.

Vechii astronomi antici nu dispuneau de tehnologia de astazi si cu toate acestea reuseau sa alineze constructiile cu stele si constelatii.

piramide Terra

Astronomul Robert Bauval este de parere ca dezlegarea secretului stravechi al piramidei de la Gizeh se afla in stele. In cartea sa „The Orion Mistery”, subliniaza ca importanta textelor Piramidei a fost minimalizata de catre egiptologi. Bauval sustine: „Exista o legatura intre textul piramidei si piramida, respectiv ceea ce spun textele confirma arhitectura, si am demonstrat acest fapt dincolo de orice indoiala.”

Civilizatiile antice credeau ca zeii lor au venit din constelatia Orion, care ar trebui sa fie o viitoare destinatie a misiunilor spatiale terestre de cautare a vietii in spatiul indepartat.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

piramida1

3 comments on “Istoria ascunsa – intelepciunea antica si Constelatia Orion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.