Istoria ascunsa – mistere si zone ciudate

Exista in lume foarte multe locuri inconjurate de legende misterioase, despre care localnicii spun ca sunt bantuite. In toata lumea exista o “vale a mortii”, sau “muntele mortii”, “mlastina diavolului”, “padurea blestema”, etc. In astfel de locuri de-a lungul anilor au disparut oameni si animale, au fost observate lumini ciudate, emisii de gaze urat mirositoare, sau dureri de cap, stari de rau inexplicabile ii cuprind pe cei ce ajung in astfel de zone.

Despre “Incidentul din trecatoarea Dyatlov” ( Vezi articole) si “Valea mortii din Yakutia” ( Vezi articole) am mai scris, asa ca ne vom ocupa de alte locuri stranii.

munti1

Placa din Bangalore

Un jurnalist indian a descoperit intr-un templu local un volum anticce contine povestiri transmise de cronicarii antici, despre o aeronava stranie care era alimentata cu energie solara si care a aparut in apropiere de Mumbai acum mai bine de 1.000 de ani. Cei ce au studiat scrierile au descoperit si un fel de avion cu aripi mai scurte decat cele de astazi.

bangalore

Castelul Dundalk

Peretii vechiului Castel poarta urme ale impactului cu temperaturi foarte mari, asemanatoare cu cele de la Saksuaman.Cercetatoriiiau in calcul o posibila explozie atomica.

dundalk

Sacsayhuaman – Peru

Ruinele unei cetati antice au fost gasite in Peru, la Sacsayhuaman. Fortareata avea ziduri masive, in zig zag. Primul perete era compus din blocuri solide de 9 metri inaltime si 5 metri latime cu o grosime de 4 metri. Astfel de blocuri cantaresc in jur de 100-200 de tone. Interesant este faptul ca sunt atat de bine “lipite” incat nu intra printre ele nici macar o lama de cutit. Blocurile de piatra nu au forme geometrice regulate si specialistii sustin ca monolitii de andezit au fost taiati intr-o cariera aflata de 20 de kilometri distanta. Este greu de inteles cum au putut muta aceste blocuri de piatra deoarece au fost necesare urcari si coborari abrupte pentru a le duce la destinatie.

Sacsayhuaman3

sacsayhuaman2

Aceasta constructie întrece orice alta constructie din lume. Este foarte greu de crezut cum o mâna de indieni a fost capabila sa ridice o asemenea cetate. Ei nu erau familiarizati cu masinariile si nici cu sculele, fapt pentru care este aproape imposibil sa construiasca o asemenea minunatie. Dar cu toate acestea, se cunoaste ca incasii erau în legatura strânsa cu demonii si din aceasta cauza li se atribuie Sacsayhuaman.“, scria cronicarul Garcilaso de la Vega, în anul 1530. Incasii au folosit Sacsayhuaman precum un loc sfânt, în care preotii învatau cele mai ascunse taine ale Universului.” Sursa

Sacsayhuaman

Se pare ca Sacsayhuaman a fost construita de o civilizatie pre -incasa. Potrivit unor experti care au studiat cetatea, pe ziduri au fost descoperite urme de granit topit, ceea ce i-a facut sa se gandeasca la explozii nucleare. Explozii nucleare acum sute de ani ? ( Vezi si Istoria interzisa – razboi atomic in antichitate ? Mistere la Mohenjo-Daro).

Daca ne uitam in toata lumea la constructiile megalitice par a avea o logica – se protejau de pericole ce veneau din cer. Cine ataca din vazduh in acele timpuri nu prea stim, dar putem banui.

Saksuaman

Zona Preyzera, Santa Cruz, California

In acest loc, obisnuitele compasuri functioneaza normal numai de la inaltimea de un metru in sus. Mai jos, acul compasului isi modifica pozitia brusc cu 180 grade. Practic, la nivelul solului, nordul este orientat spre sud, o anomalie magnetica total inexplicabila.

Puturile de argint din orasul Resof, Siria

In orasul Resof din Siria exista trei puturi secate, a caror adancime este controversata, desi s-a calculat ca o piatra aruncata ajunge la fund in timp de 15 secunde. Anomalia consta in faptul ca o galeata cu apa murdara coborata seara in oricare din puturi, dimineata este extrasa cu apa curata, cristalina si buna de baut.

Candva, din aceste puturi, se extragea argintul, iar legende locale pretind ca le-au construit misteriosi “ingeri de argint” – ceea ce sugereaza imediat ideea extraterestrilor.

Sugereaza, dar nu dovedeste nmic. In jurul puturilor, vegheaza toata noaptea turistii sceptici, iar dimineata, se conving ca apa este excelenta. sursa

Lacul Vedlozero din Karelia

Potrivit localnicilor in 1928, in lacul Vedlozero a cazut un OZN. De atunci aeronave ciudate isi fac mereu aparitia in zona si locuitorii spun ca au vazut si creaturi cu picioare subtiri si cap mare. OZN-urile intra iarna prin stratul de gheata ce acopera lacul fara niciun fel de probleme. In 1932 un nor negru si dens a acoperit zona si in urma a ramas o substanta gelatinoasa pe care localnicii au colectat-o in sticle si au folosit-o pe post de medicament.

Vedlozero

Craniul din Africa de Sud – Copilul Taung

In timpul unor sapaturi efectuate in nord vestul Africii de Sud a fost descoperit un craniu ciudat. Ramasita umana a creat o ruptura intre oamenii de stiinta, unii fiind de parere ca este un craniu de maimuta iar altii spun ca este vorba de un craniu de copil. Lee Berger si Ron Clarke, 2 cercetatori din Africa de Sud au studiat craniul timp de cativa ani si au ajuns la concluzia ca ramasitele apartin unei creaturi extraterestre cu infatisare umanoida. Copilul nu a murit de moarte naturale, ci din cauza unor leziuni. In conformitate cu Berger, Craniul Taung are o vechime de 2.5 milioane de ani!

Taung

Taung child

Cota 611 – incident OZN

S-a intamplat din nou pe 29 ianuarie 1986. In jurul orei 20:00, sute de martori din orasul Dalnegorsk, oras situat in Extremul Orient rus, in apropiere de granita cu China, au asistat la aparitia unui urias disc luminos, de culoare rosie, care acoperea circa jumatate din discul Lunii, si care zbura silentios deasupra muntilor, la o altitudine de maxim 700 – 800 de metri. Ajuns in apropiere de varful 611, sau Iinaltimea 611, asa cum o numesc specialistii, obiectul a inceput sa cada vertiginos, pana a disparut printre stanci. Caderea a fost insotita, dupa spusele persoanelor care au asistat la bizarul fenomen, de un val urias de lumina si, cu exceptia unui singur martor ocular, nimeni nu a auzit niciun zgomot. Totul a fost urmat de un incediu de padure care a durat aproximativ o ora, o ora si jumatate. Locuitorii din Danelgorsk au fost convinsi ca au asistat la un experiment militar intreprins de soldatii rusi incartiruiti la baza militara din apropierea orasului. Rapoartele ulterioare au demontat, insa, aceasta ipoteza, aratand ca nici Rusia si nicio alta tara nu efectuase teste in acea seara de ianuarie.

La trei zile dupa producerea incidentului, o echipa de ufologi, condusa de Valeri Dvuzhilny, s-a deplasat la locul cu pricina, acolo unde a anuntat ca a descoperit un peisaj de-a dreptul selenar. Solul parea ca fusese supus unei temperaturi uriase pe o suprafata de 2×2 metri (3×3 dupa alte relatari), rocile erau innegrite iar ramasitele carbonizate ale unui copac erau vizibile in imediata apropiere. Si mai bizar era faptul ca rocile si copacul carbonizat nu prezentau indicii ca ar fi ajuns in acea stare in urma incendiului de padure care a urmat bizarului eveniment. sursa

611

Urmele din Laetoli – Tanzania

In 1977 o expeditie paleontologica a descoperit urme umane fosilizate intr-un sat din Tanzania, vechi de peste 4 milioane de ani. Urmele imprimate in noroi fosilizat a lasat 2 tipuri de model, probabil de sex masculin si feminin, asemanatoare cu ale omului modern.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

laetoli 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.