Istoria ascunsa – Orasul scufundat din China

Inca din scoala am invatat ca legendele si miturile contin adesea o parte din adevar. Din pacate istoria orala nu este luata in seama la fel de serios caci specialistii si oamenii de stiinta vor dovezi de parca nu ar fi treaba lor sa le caute. Localnicii din jurul unor orase disparute, lacuri misterioase sau munti impunatori relateaza povesti fantastice despre dragoni de foc, zei care se bat in cer sau pe pamant, comori ascunse. Exista printre arheologi si oamenii de stiinta, mai ales in ultimii ani, cautatori entuziasti care pleaca de la cateva indicii stravechi si culmea gasesc dovezi care sustin legendele.

In provincia Yunnan din China exista un lac in jurul caruia oratorii au tesut legende ce dateaza de peste 1.000 de ani.

yunnan0

Cei ce locuiesc de zeci de ani pe malurile lacului Fuxian povestesc ca sub ape s-ar afla un oras disparut si ca in unele zile oamenii pot observa un fel de holograma a lui. In 2001 o echipa de cercetatori si scafandri a pornit pe urmele legendelor si a gasit intradevar opt corpuri de cladiri de forma piramidala si nenumarate obiecte din bronza turnat, ceramica, piatra, etc.

Se pare ca sunt ramasitele unui regat disparut in mod misterios in anul 86 i.Hr. – Regatul Dian.

yunnan209

Lacul Fuxian este comparabil ca marime cu Lacul Baikal din Rusia si este cel mai mare din provincia Yunnan.

yunnan

Rezervorul lacului se intinde peo lungime 35 de kilometri si este lat de 7 iar adancimea ajunge in unele locuri si la 180 de metri.

yunnan2

Conform legendelor locale partea de jos a orasului scufundat este din aur si acolo traiesc oameni care ies rareori pe uscat. Timp de multi ani totul a fost considerat o fictiune. Armata chineza a decis sa testeze in zona o serie de sonare si echipamente de scuba diving. Cu ajutorul unui echipament nou a reusit sa exploreze si fundul lacului. Piramidele descoperite se aflau la 80 de metri si sunt gigantice. Sunt similare cu cele Maya.

yunnan00

Un scafandru profesionist a descoperit un fenomen ciudat in lac. El a observat lespezi de piatra acoperite cu un strat de muschi si a spus jurnalistilor ca scanarea cu sonar a relevat existenta unui cpmlex foarte mare de cel putin 2-4 kilometri patrati in adancul lacului Fuxian. Gen Wei era de parere ca pietrele nu erau de mult timp in apa insa si-a amintit de o legenda locala care vorbea despre un oras scufundat.

In apa sunt 8 cladiri principale si 2 piramide in trepte. Echipa de scufundatori a armatei a gasit numeroase blocuri de piatra imprastiate pe fundul lacului si scanarile sonar au aratat ca legenda era reala – sub ape se afla un oras scufundat.

yunnan5

O echipa de experti rusi a explorat si ea apele lacului si a gasit o piramida de 40 de metri inaltime. Orasul nu apare in scrierile antice chineze si nu se stie nimic despre el. Din pacate conditiile de explorare sunt destul de costisitoare si dificile. Originea lacului Fuxian este tectonica dupa cum banuiau si specialistii.

Blocurile de piatra ce compun piramidele seamana cu cele din Egipt insa forma piramidelor este tip Maya. Zona Yunnan este cunoscuta pentru activitatea seismica puternica si orasul a fost condamnat la moarte inca de la constructia lui.

Arheologii chinezi sunt uimiti pentru ca artefactele si structura orasului scufundat nu se aseamana cu nimic cunoscut pana atuncii in China. Unii spun ca are o vechime de peste 13.000 de ani i.Hr iar altii dateaza orasul din timpul dinastie Han. Geologii rusi au luate probe si vor da verdictul final.

yunnan7

Unii cercetatori sunt de parere ca orasul a fost construit pe fundul lacului pentru fiinte subacvatice.

Sa existe oare o legatura intre orasul scufundat si oamenii Dropa ?

“Stirea despre descoperirea la granita chinezo-tibetana a unor misterioase pietre cilindrice, acoperite de hieroglife necunoscute, care ar fi apartinut unei civilizatii de acum 12.000 ani, facea inconjurul lumii in anii ’30. In mod bizar, odata cu descifrarea scrierii enigmatice, totul avea sa fie trecut sub tacere. Nimeni nu mai recunoaste existenta lor, iar personajele implicate au disparut fara urma. Primele mentiuni despre o ciudata rasa de oameni scunzi, nu mai inalti de 70-100 de centimetri au aparut pentru prima data in secolul al XIV-lea, atunci cand un aventurier englez, Sir John Mandeville, descria in jurnalul sau intalnirea cu asemenea fiinte. Misterioasele personaje, care ar fi trait in Asia, in apropierea Chinei, o zona putin cunoscuta majoritatii europenilor de atunci, starnisera indignarea povestitorului tocmai prin aspectul lor total diferit fata de normele general acceptate ale vremii. Mandeville descrie straniile creaturi ca avand dimensiuni extrem de reduse, asemanatoare unor copii, capul urias si o durata de viata de numai cativa ani. Dar cum relatari despre tari indepartate, populate de creaturi fanstatice, nu erau putine la acea vreme, nimeni nu a acordat importanta notelor lui John Mandeville.” sursa

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

<

p align=”center”>yunnan1a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.