Istoria ascunsa – piramida gigantilor din Ecuador

Situat in partea de nord vest a Americii de Sud, Ecuador se invecineaza cu Peru la est, Columbia la nord si Oceanul Pacific la vest.

America de Sud si Centrala sunt pline de ruine si dovezi uluitoare ale unor vechi civilizatii despre care unii spun ca erau de fapt calatori veniti din alte lumi.

ecuador harta

Anul trecut o echipa de cercetatori a descoperit in jungla Ecuatorului, ramasitele unui complex piramidal necunoscut chiar si pentru localnici. Cercetatorul Bruce Fenton sugereaza dupa o serie de analize facute in zona ca acolo se afla “Orasul pierdut al uriasilor”.

ecuador1

Structura piramidala are dimensiuni uimitoare baza fiind de 80 de metri si inaltimea tot 80 metri. Constructia este facuta din blocuri mari de piatra sculptate in forme diferite, fiecare avand o greutate aproximativa de 2 tone. Un perete este construit din cateva sute de astfel de blocuri. In jurul piramidei aufost gasite mai multe artefacte sculptate in piatra si obiecte din ceramica. Tot in apropiere au fost gasite si unelte ce par sa fi fost utilizate in minerit si topirea minereurilor metalice.

ecuador ciocan de piatra

Stilul de constructie si obiectele gasite fac parte dintr-o cultura necunoscuta. Ciudat este faptul ca, multe dintre obiectele gasite sunt foarte mari, imposibil de folosit de catre oamenii obisnuiti. Cercetatorii sunt de parere ca astfel de unelte puteau fi folosite de ciclopi. Fenton este de parere ca descoperirea din jungla este de fapt “orasul gigantilor” despre care circula multe legende.

ecuador2

Localnicii se tem de acest loc spunand ca fiinte din alta lume si spirite puternice pazesc orasul. Legendele locale spun ca au existat oameni uriasi care au trait in astfel de orase care mai apoi au fost inghitite de vegetatia luxurianta a junglei.

jungla

In Ecuador , ca si in alte zone din lume, au fost gasite oase de uriasi, insa astfel de descoperiri raman secrete. O echipa de cercetatori a descoperit mai multe dealuri in zona, aproximativ egale ca dimensiuni care par a ascunde piramide. Se pare ca este un complex piramidal foarte important, chiar un oras de mari dimensiuni. Echipe internationale de arheologi incearca sa cartografieze zona pentru o serie de harti cat mai exacte si vor sa aduca la suprafata cladirile ascunse.

ecuador4

Blocurile de piatra sunt lipite cu un fel de ciment, insa ramane un mister de ce niste constructii atat de mari au fost parasite.

ecuador zid

Despre Saksaywaman, Peru, circula o legenda locala conform careia constructia a fost facuta de catre o pasare de foc venita din cer, care putea topi pietrele. O astfel de poveste suna a scenariu pentru serialul “Ancient Aliens” (Extraterestrii antici”. O pasare de foc ce poate topi pietrele este de fapt un fel de masinarie poate chiar cu raze laser. Daca luam in considerare ca unele blocuri de piatra au si 200 de tone, este imposibil sa ne imaginam cum niste bieti oameni primitivi putea ciopli piatra ca si cum se jucau cu plastilina.

Sacsayhuaman Inca

3 ziduri concentrice, lungi de 360 de metri si inalte de sase, au fost construite, in secolul al XVI-lea, in jurul fortaretei incase Sacsayhuaman din Cuzco, Peru. Ele au fost ridicate din imensi bolovani de calcar, cantarind aproximativ 300 de tone fiecare. Incasii nu au folosit mortar pentru a fixa bolovanii, dar acestia sunt atat de bine asezati unul peste altul, incat nu se poate strecura intre ei nici macar o lama de cutit. Cum au reusit incasii sa construiasca un asemenea ansamblu cu tehnologiile secolului al XVI-lea ramane un mister.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.