Istoria ascunsa – temple enigmatice, constructii misterioase, constelatii

Cambodgia este un regat situat in Asia, invecinata cu Tailanda, Laos si Vietnam. Cambodgia este statul succesor al odata puternicului Imperiu Khmer hinduist si budist, care stapanea cea mai mare parte a Peninsulei Indochinei intre secolul al XI-lea si al XIV-lea.

Cea mai mare parte a populatiei apartine grupului etnic khmer. Cand spui Cambodgia, te gandesti probabil la Kmerii Rosii, Pol Pot si cele cateva milioane de cambodgieni ucisi de acesta. Cambodgia a devenit o destinatie de vacanta in ultimii ani, turistii dorind sa vada templele ascunse in jungla si renumit Angkor Wat.

cambodgia

Templul de la Angkor Wat este poate unul dintre cele mai enigmastice structuri din Asia.

Wikipedia ne spune ca : A fost construit la începutul secolului al XII-lea pentru un rege local si reprezinta un model de arhitectura khmera de cel mai înalt nivel. Este cel mai bine pastrat loc arheologic, de la înfintarea sa acesta este cel mai important centru religios , prima data hindus, dedicat zeului Vishnu , iar apoi budist. Este cel mai mare complex monumental religios din lumea actuala. Designul initial si constructia templului au avut loc în prima jumatatea a secolului 12,în timpul domniei lui Suryavarman II(1113-1150) .Dedicat lui Vishnu, a fost construit ca templu regelui si de asemenea ca si „capitala” orasului. Au fost gasite inscriptii contemporane referindu-se la templu. Numele sau original este necunoscut, dar se poate sa fi fost cunoscuta sub numele de Vrah Vishnulok.

angkor wat

vishnu 5

Templul de la Angkor Wat rivalizeaza cu celebrele piramide egiptene sau cele din Mexic. Specialistii care studiaza structura templului de la Angkor Wat sunt de parere ca este de fapt o reprezentare a Constelatiei Draco pe Pamant.

angkor draco

Nu este o noutate pentru nimeni ca stramosii nostri erau experti in astronomie dar Templul de la Angkor Wat uimeste prin altceva – asezarea constructiilor recompune imaginea Constelatiei Draco acum 10.500 de ani! Cine avea astfel de cunostinte si o asemenea tehnologie ?

angkor wat1

angkor wat

Angkor Wat este cel mai mare edificiu de cult din lume si a devenit simbolul Cambodgiei, aparând pe steagul tarii. Templul a fost restaurat de o echipa de arheologi indieni între 1986 si 1992, în efortul de a conserva cât mai bine grandioasa constructie.

Aceasta a devenit si un obiectiv turistic de importanta majora, iar din 1992 face parte din World Heritage Site Angkor. Situl atrage anual peste 500.000 de turisti straini, mai bine de jumatate din cei care viziteaza Cambodgia.

angkor wat2

ankgorjpg

O descoperire impresionanta a fost facuta de catre arheologii australieni intr-o jungla din Cambodgia, un oras pierdut din urma cu 1.200 de ani, mai vechi decat celebrul Templu Angkor Wat.

Cercetarile arheologice au scos la iveala Mahendraparvata, un oras medieval pierdut, in care oamenii traiau pe un munte numit Phnom Kulen, cu 350 de ani inaintea construirii Templului Angkor Wat din nord-vestul Cambogiei, potrivit The Age.

Arheologii au gasit ruinele a cinci temple necunoscute pana acum, canale vechi, diguri si drumuri, descoperiri confirmate de revolutionara tehnologie a scanarii cu laser, denumita lidar.

Cercetatorii au descoperit si pesteri cu mari semnificatii istorice, care au fost folosite de pustnici din perioada Angkor. La Phnom Kulen datele dezvaluie sute de movile misterioase de cativa metri inaltime ce faceau parte din vechiul oras care in marte parte se afla ingropate. sursa

angkor wat0

Templul de la Angkor Wat este considerat a fi o replica a “Casei zeilor”. Dintre cele 5 turnuri, cel mare se pare ca reprezinta Muntele Meru. 108 turnuri in forma de muguri de lotus impodobesc templul, cifra sacra atat pentru hindusi cat si pentru budisti. Printre decoratiuni exista si peste 2.000 de figuri divine, basoleriefuri cu scene de lupta, cele 32 de iaduri si 37 de ceruri, Marea Laptelui, etc.

Angkor-Wat interior

Angkor Wat6

angkor wat7

angkor wat8

Angkor Wat9

Sub turnul de sud este o statuie a lui Vishnu,cunoscuta sub numele de Ta Reach, care poate au ocupat initial altarul templului central. Galerii alerga întreturnuri si în masura în care doua intrari suplimentare cu privire la fiecare parte a gopuraadesea mentionata ca “porti elefant”, deoarece acestea sunt suficient de mari pentru a admite aceste animale. Aceste galerii au piloni patrati pe exterior (vest), un perete lateral si închis în interior(est). Plafonul dintre piloni este decorata cu rozete lotus; fata vest a peretelui cu figuri de dans si fata la est de perete.

Monumentul a fost realizat din imense bucati de gresie, la fel de mult ca pentru piramida lui Khafre din Egipt (peste 5 milioane de tone). Toate suprafetelor sale, coloane, glafuri chiar acoperisurile sunt sculptate.

angkor wat10

Cercetorul August Tornquist a deckarat ca: “Marea Piramida a fost cea mai mare intreprindere unica in intreaga istorie a omenirii.”
Si totusi Marea Piramida nu adaposteste nicio pictura, niciun artefact, niciun inscris care sa ofere date despre constructie.
Egiptenii au lasat in urma lor 3000 de ani de istorie redata in picturi, hieroglife, oferind date despre cultura si civilizatie. De la nasteri, recoltarea granelor, cladiri, constructii , sacrificii, rugaciuni…..dar nimic despre piramidele din Giza. De ce ??

Exista dovezi foarte clare incepand cu tabletele de lut ale sumerienilor si terminand cu Ninive – marea librarie istorica -, dovezi care atesta ca Marea Piramida le era cunoscuta sumerienilor inca de acum 10.000 de ani… cu 6000 de ani inainte ca primul faraon sa se fi nascut!

Vezi mai mult despre piramide Piramidele si Constelatia Orion

pramide egipt constelatii

Piramida de la Chichen Itza îi este dedicata lui Kukulcan, numele maya pentru sarpele cu pene. La baza scarilor piramidei se afla doua capete imense de sarpe, din piatra. În ziua echinoctiului (atât cel de primavara, cât si cel de toamna), are loc un spectaculos jos de lumini si umbre.

Lumina trimisa de Soare se întâlneste cu una din muchiile piramidei, iar lumina trimisa spre scari da impresia privitorului ca are în fata un imens sarpe, coborând de pe piramida. Imaginea de mai sus va lamureste. Realitatea

chichenItzasarpe

De ce erau oare asa de preocupatii astronomii si constructorii antici de constelatii indepartate si cum reuseau sa le observe atat de bine?

Zeii cu care interactionau coborau mereu din Cer. Unde sunt oare acesti zei si de unde proveneau ei ?

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Angkor Thom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.