Istoria ascunsa – Tuneluri subterane

Arheologii secolului XXI au facut descoperiri uimitoare – retele de tuneluri si pesteri subterane, interconectate probabil la nivel mondial. Pe langa pesterile create de natura exista si multe dovezi ca , civilizatiile antice au creat adevarate galerii subterane.

Cui foloseau ? Cine traia acolo ? De cine se temeau ?

tunel3

Cea mai veche mentiune a “lumii subterane” si a locuitorilor misteriosi a aparut in 1946. Ziaristul Richard Shaver a declarat unei reviste specializate in paranormal ca a fost contactat de fiinte extraterestre. El a spus ca a trait ceva timp printre fiinte mutante, acei demoni subterani despre care am auzit cu totii din basme.

La inceput nimeni nu a dat importanta povestilor despre lumea subterana dar cercetatorii NASA alaturi de ungrup de oameni de stiinta francezi au reusit sa descopere o retea imensa de tuneluri care se extind in toata lumea – din Altai si Urali, in Kirghistan, regiunea Perm, America de Sud si chiar Sahara.

tunel01

Aceste tuneluri nu fac parte din reteaua subterana a oraselor antice, ci sunt total necunoscute. Juan Moricz care a studiat tunelurile de la Morona Santigo si le-a cartografiat.El a descoperit o pestera care merge pana la 250 m adancime. La diverse nineluri exista zone mici, curbate sau cu unghiuri drepter. Lungimea lor este de pana la sute de km si par a fi un labirint. Peretii sunt netezi si exista orificii de ventilare. Vezi si Istoria interzisa – Father Crespi si colectia sa de artefacte antice

moricz

Identificarea acestor tuneluri vechi nu este o sarcina usoara si necesita o cunoastere in ansamblu. Deasemeni trebuie inteles mecanismul natural de formare a pesterilor astfel incat sa se poate face diferenta intre cele artificiale si cele creare de cineva. Ciudat este ca in aceste tuneluri artificiale peretii sunt finisati si nu se stie cui foloseau astfel de subterane ciclopice.

tunel2

Sergheevka este un catun uitat de lume din regiunea Moscova. Cand si cand, in atentia publicului apar tot soiul de evenimente stranii, ce se petrec in jurul lacului din apropiere. Se spune ca acesta, denumit sugestiv Bezdonii (Fara fund), este conectat cu oceanele, adancimea lui fiind necunoscuta. Pana si pe hartile militare, profunzimea lui nu este clar stabilita, fiind doar aproximata intre 150 si 200 de metri. Lacul apare mentionat si in scrierile poetului rus Alexandr Blok, in care un padurar din zona povesteste ca aceasta apa este legata prin canale tainice cu marile oceane ale planetei. Legenda spune ca pe malurile lui, de-a lungul anilor, s-au facut descoperiri misterioase ale unor epave de mult disparute in valtoarea oceanelor.
In anul 2003, la suprafata apei a aparut, nu se stie de unde, o vesta de salvare, cu insemnele marinei militare americane. Dupa cercetarile realizate de autoritatile locale, s-a constatat ca vesta apartinea marinarului american Sam Belovski, de pe distrugatorul USS Cole. In octombrie 2000, in portul Aden, din Yemen, s-a declansat un atac terorist asupra navei, soldat cu moartea a 17 militari. In urma atentatului, matelotul Sam Belovski a fost dat disparut, iar trupul sau nu a fost gasit niciodata.
Dar cum a putut ajunge dupa trei ani vesta lui de salvare tocmai din Oceanul Indian intr-un lacusor pierdut din Rusia Centrala, la 4000 de kilometri distanta?! Care a fost traseul ei? Oare legendele lacului fara fund sunt reale? Oare exista asemenea cai subterane necunoscute, care unesc diferite puncte ale planetei? sursa

tunel004

In Crimea localnicii cunosc foarte bine pestera “Marmura”. La inceput se afla o deschizatura in forma de tub , de aproximativ 20 m. De fisuri sunt prinse stalactite si stalagmite de o frumusete uimitoare si putini sunt aceia care observa ca pestera are un perete extrem de neted. Nu exista urme de eroziune dincauza apei. O portiune de tunel nu duce undeva. Se presupune ca a fost creata in Eocen si Oliocen, acum 30 de milioane de ani cand un asteroid gigant ar fi cazut in zona Marii Negre si a distrus muntii din Crimea.

crimeea

crimeea2

O legenda sustine ca Muntii Carpati sunt strabatuti de tuneluri subterane atât de lungi încât ating si sute de kilometri. Nimeni nu poate spune daca au fost facute de mâna omului sau de forta naturii. Iar asemenea tuneluri ar exista si în Bucegi.
Se vorbeste si despre faptul ca pe Vârful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, asa cum au mai fost si pe alte crestete ale muntilor, în Retezat si Ceahlau. Acesta este supranumit “triunghiul de aur” al Daciei datorita energiilor impresionat de mari care se presupune ca se regasesc în cele trei puncte.

Singura explicatie pe care au dat-o unii dintre specialistii care s-au încumetat sa explice într-un fel legendele si misterele legate de Bucegi este aceea ca nivelul radiatiilor foarte mari de pe crestele Bucegilor s-ar datora faptului ca aici a fost un mare sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului român.
Primele cercetari cu privire la Muntii Bucegi s-au efectuat abia în anul 1927, în partea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, într-o zona cunoscuta sub numele de “sapte izvoare”. Aici s-a facut o analiza a apei si spre stupoarea cercetatorilor s-a constatat ca apa din acest izvor are zero bacterii. Acest fapt este unic în lume. Alte cercetari au fost realizate în anii 80.
Specialistii au constatat ca izvorul se “alimenteaza” dintr-un lac subteran imens. Se spune ca, din aceasta zona, a “celor sapte izvoare”, venea în fiecare zi maretul Zamolxe pentru a bea apa… sursa

sfinx1

In fiecare an in Taiwan este un festival denumit “Fantomele infometate”. Tailandezii cred ca pe 15 iulie, in functie de calendarul lunar Thai, la miezul noptii, portile Lumii subterane se deschid si creaturile adancului vin lasuprafata pentru ca dupa 2 saptamani sa se intoarca inapoi, in lumea de jos.

Dupa caderea meteoritului Tungus, in 1908, o expeditie a descoperit o gaura dar nu facuta de meteorit caci exista acolo o energie foarte puternica ce vine din adancul Pamantului. Acolo dispar numeroase animale si locuitorii din zona considera ca este o zona a demonilor.

O expeditie a fost in zona dupa 1984, si au gasit intrarea in pestera surpata. Au descoperit fenomene ciudate, anomalii, oamenii au avut atacuri de panica, dureri acute de dinti, tumefieri la articulatii, etc.

Locuitorii din Lyon Falls cred ca portile lumii subterane se deschid si povestesc ca un animal gigant, cu pielea de culoare inchisa, trup rotunjit, ochi stralucitori si mirosind a sulf iese de acolo.

tunel03

In 2003, langa Solnechnogorsk a fost descoperita o vesta de salvare americana cu semn de identificare a unui marinar, Sam, de pe distrugatorul Cowell, care a fost aruncat in aer de teroristi in portul Aden, la inceputul secolului.

Cum a ajuns obiectul de imbracaminte intr-un lac din Rusia centrala nimeni nu stie.

USS Cowell

uss cowell2

Recent, arheologii au descoperit un tunel vechi de 1800 de ani, care duce in directia unui intreg sistem de galerii, aflat la 12 metri sub Templul Sarpelui cu Pene din Mexic. Orasul Teotihuacan a fost construit de o populatie relativ putin cunoscuta, care a atins apogeul intre anii 100 i.Chr si 750 d.Chr. Templul a fost ridicat intre anii 150-200 d.Chr. Din motive necunoscute, orasul a fost abandonat pana la venirea in zona a populatiilor aztece, in 1300 d.Chr. Acestia din urma au dat si denumirea de Teotihuacan, care semnifica “locul unde oamenii devin zei”.
Excavatiile realizate pentru dezvelirea tunelurilor au inceput in 2003 si au fost cele mai amanuntite realizate vreodata intr-un sit arheologic. Arhitectul Sergio Gomez, initiatorul proiectului, a declarat ca pasajul subteran se desfasoara pe sub Templul Sarpelui cu Pene – cea mai importanta cladire din citadela – iar intrarea se afla la cativa metri de templu. sursa

tunel mexic

De mai multe ori speologii sau chiar minerii au atras aten?ia asupra existentei unor tunele ciudate prin subteranul Pamântului. Au fost descoperite niste galerii care au fost create cu o tehnologie uimitoare pentru ca peretii ascund miraculos procesele naturale. Aceste tuneluri au fost construite pentru a-i proteja pe antici de ceea ce se întâmpla la suprafata planetei. Toate structurile din subteran au directii clare, deci este cert ca anticii au folosit tehnologii impresionante pentru dezvoltarea acestui sistem. Doar cu ajutorul satelitilor se poate sapa un tunel de o precizie atât de clara. Pe lânga acest fapt, peretii au avut parte de un tratament special, împotriva umezelii, în acest fel s-au conservat timp de milioane de ani.

tunel germania

Tuneluri similare au fost descoperite peste tot în lume, în Rusia, Germania, pe sub piramidele din Egipt, Ierusalim, si multe alte zone. Probabil ca în trecutul îndepartat cei care au trait pe Terra au conectat aceasta retea de tuneluri pentru a se proteja fie de schimbarile prin care trecea Pamântul sau împotriva altor civilizatii ostile.sursa

tunel4

Arheologii si oamenii de stiinta au inceput sa isi puna tot mai des intrebarea daca nu cumva aceste retele subterane au fost candva conectate intre ele. Lungimea lor nu a putut fi determinata precis, pierzandu-se intr-un nesfarsit labirint in interiorul pamantului. De asemenea, nimeni nu a putut confirma faptul ca ele au fost construite in aceeasi perioada. Si totusi: cand si cine le-a creat si in ce scop?In regiunea Volgograd din Rusia exista un lant muntos, cunoscut sub numele de Medveditki, care, incepand cu anul 1997, a fost studiat in detaliu de organizatia “Kosmopoisk” (Cercetasii Cosmosului). Aici a fost depistata si cartografiata o retea extinsa de tuneluri, cercetata pe o distanta de zeci de kilometri.

Aceste pasaje subterane au un diametru de 7 pana la 20 de metri si, pe masura ce se apropie de creasta muntelui, se largesc tot mai mult, ajungand pana la 120 de metri, transformandu-se sub munte intr-o sala imensa. sursa

tunel005

Testele nucleare in apa facute in Nevada, in zona unui sit cunoscut a avut un efect neasteptat. Dupa 2 ore, la una din bazele militare din Canada, la 2000 de km departare, a fost inregistrat un nivel al radiatiilor de 20 de ori mai mare decat normal. Cum s-a putut intampla acest lucru ? S-a constatat ca in apropierea bazei se afla o pestera mare care face parte dintr-un sistem de pesteri si tuneluri continentale. In 1963 cand s-a forat in tunel, s-a descoperit o usa metalica si trepte de marmura. Probabil ca era intrarea intr-un alt tunel dar nu se stie cu exactitate locatia.

In Idaho, antropologul James McKeen a examinat o pestera mare si a gasit un tunel din piatra, iar dupa ce a mers cateva sute de metri s-a oprit din cauza mirosului f. puternic de sulf. Deoarece nu aveau echipament adecvat, cercetatorii s-au oprit.

pestera mexic3

In Mexic, intr-o zona pustie si saraca se afla pestera Golondrinas, adanca de peste un kilometru si o latime de cateva sute de metri. Peretii sunt abrupti dar netezi. In partea de jos exista un labirint cu diverse “camere” si tuneluri care merg in directii diferite. Sa fie un nod al tunelurilor intercontinentale ?

Erich Von Daniken a gasit la Nazca tuneluri unde curge apa limpede. In 1971, in Peru a fost gasita o pestera blocata cu bolovani. Dupa ce au deschis intrarea au gasit o sala mare, aproximativ 100 m, unde au gasit pereti lustruiti si inscriptionati cu hieroglife ciudate. In parti existau tuneluri chiar si sub mare, continuand pe sub apa.

In noiembrie 1972, la solicitarea guvernului chilian o expeditie sovietica cu experti in minerit au studiat posibilitatea reluarii activitatii in mine vechi de cupru. Popov si Chubarin au mers cativa zeci de metri si au gasit filoane de cupru intinde pe sute de metri. Ei au gasit lingouri de cupru, de marimea unui ou de strut in grupuri de 40-50 bucati la o distanta de 25-30 de pasi. Apoi au gasit un mecanism in forma de sarpe lung de 5-6 metri. “Sarpele” se agata de minereul de cupru si aspira efectiv din sursa gasita pe peretii tunelului.

Exista voci care sustin ca OZN-urile sunt facute din aliaje cu 60% cupru. Se pare ca una din bazele “Lor” de reparatii exista in America de Sud. Nu se stie insa cum au putut crea astfel de tuneluri finisate, atat de mari.

tunel2

Legendele locuitorilor din America de Sud, vorbesc despretuneluri subterane unde au fost depozitate comori antice, departe de conchistadorii invadatori. Aceste tuneluri sunt foarte lungi, trecand prin Ecuador, Peru, Chile si Bolivia.

Nici Asis nu este lipsita de mituri despre orase subterane si tuneluri. Despre Shambala, celebrul oras subteran s-a scris foarte mult. Ea se afla in reteaua de tuneluri si pesteri din Tibet, conectate prin pasaje subterane.

oras

In provincia Hunan, China sub o piramida rotunda s-a descoperit un pasaj subteran care se continua intr-un labirint. Zidurile din piatra erau prelucrate cu multa grija, astfel incat cercetatorii exclud “slefuirea” naturala.

Unul din pasaje i-a dus pe experti intr-o sala mare al carei tavan era plin cu desene. Unul dintre desene reprezinta o scena de vanatoare unde se vad persoanje imbracate modern si chiar obiecte ce par a fi OZN-uri. Vezi si Misterioasele conducte antice din China

Unele tuneluri sunt vechi de peste 30 de milioane de ani sustin cercetatorii. Multe dintre ele sunt partial distruse, surpate, din cauza dezastrelor naturale dar sunt si unele foarte bine conservate. Nu se stie cine le-a construit si de ce, daca erau oameni sau “supraoameni”. La ce foloseau si cu ce tehnologie au fost create ? Raspunsurile la astfel de inrebari vor rescrie istoria asa cum o cunoastem astazi.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

pestera001

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.