Joaca periculoasa de-a renovatul in apartament. Locatarii unui bloc din Capitala se tem pentru viata lor din cauza unui vecin

Specialistii in constructii ne atrag atentia sa nu ne jucam de-a renovatul, mai ales cand stam la bloc. Demolarea peretilor de rezistenta este interzisa si orice modificare din apartament are nevoie de acordul autoritatilor.

Un singur perete de rezistenta daramat poate subrezi toata cladirea si poate pune in pericol viata locatarilor in cazul unui cutremur. Din pacate, unor proprietari nu le pasa nici de lege si nici de cei din jur.
Locatarii acestui bloc de 10 etaje din sectorul 4 al Capitalei s-au plans ca le e teama sa mai stea in case, pentru ca vecinul de la parter a spart peretii din interior si podeaua. Vrea sa amenajeze o frizerie, insa nu are autorizatie, spune chiar primarul sectorului.
“Ia uitati, domnule primar, ce a putut sa faca nenorocitul acesta. A gaurit… ce-l intereseaza pe el?”
“Va sustinem in limitele pe care legea…
– Dom’le, sa nu moara oamenii, sa fie prinsi aici sub daramaturi.”
In fata unor astfel de situatii edilii au putere limitata: dau amenzi si cer reparatii. Insuficient insa pentru siguranta oamenilor.
Daniel Baluta, primarul sectorului 4: “Nu au dus la indeplinire masurile pe care politia locala le-a impus: adica readucerea la forma initiala a acestei renovari si plata amenzilor. Au continuat aceasta lucrare, ceea ce ne duce in situatia ingrata de a face plangere penala.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.