Lumea e impanzita de piramide. Exista si in Mexic, Cambodgia, Sudan. Cele din Rusia nu au legatura cu moartea

In vechiul oras Koh Ker, in plina jungla, in Cambodgia, se afla un templu sub forma de piramida. Construit din blocuri de piatra in timpul imperiului Khmer, templul Koh Ker e greu de gasit in vegetatia luxurianta.

Ca sa ajungi in varf ar trebui sa urci pe scarile de piatra, in ruina acum. Recent, au fost adaugate unele din lemn si se cauta inca intrarea secreta, subterana, despre care legendele spun ca ar exista.

La Quemada este un sit arheologic in Mexic, un loc cu un trecut misterios. Nu se stie exact cine a construit piramidele de aici si nici de ce.

Daca in mod normal piramidele din Mesoamerica au un nucleu de pamant, fiind apoi acoperite cu piatra, avand un aspect de coline, acestea au fost construite din piatra de la zero.

Iar in varful piramidei Votive, de exemplu, unde se ajunge pe niste scari de lemn, era candva un mic templu, unde se aduceau ofrande zeilor.

Mai exista o piramida, tot in acest complex, unde se aduceau zeilor sacrificii umane. Tot aici, localnicii isi mancau la propriu dusmanii, pe oasele descoperite recent gasindu-se urme care vorbesc despre canibalism. In plus, craniile au gauri, ceea ce sugereaza ca ele erau expuse, posibil chiar in varful piramidelor. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.