Maine seara vine Mos Nicolae – Cu felicitari, daruri in ghetute, Sms-uri si urari de tot felul, romanii redevin copii

In noaptea de 5 spre 6 decembrie la geamuri apar rand pe rand ghetutele lustruite. Vine Mos Nicolae ! Pe internet “ghetutele electronice” sunt si ele curatate, asteptand felicitarile ce vor sosi din toate colturile lumii pentru cei dragi. Cadourile ferchezuite cu efecte animate, muzica de sarbatori si mesaje pline de emotie vor zbura cu viteza luminii prin Lumea Virtuala. Mos Nicolae s-a adaptat la tehnica actuala si retelele de telefonie mobila aproape ca se vor bloca de urari si mesaje. Mos Nicolae sfideaza criza si aduce in desaga lui dulciuri, fructe si mici daruri din biti aranjati frumos pe muzica si personaje din povesti. Este una din zilele in care adultii redevin copii si intra in lumea minunata a viselor.

Trimite Felicitari animate marca Tfm cu ocazia sarbatorii de Mos Nicolae

Marti, 6 decembrie Peste 800.000 de romani isi serbeaza ziua numelui de sarbatoarea Sfantului Nicolae. Nicolae, Nicoleta, Niki, Nicolita, Niculina, Nina, Nicu, Necula, Nicula, Culai sunt doare cateva dintre prenumele ce deriva din numele Sfantului.

In pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, de la kilometrul 0 al Capitalei, se afla mana Sfantului Ierarh Nicolae, Facatorul de Minuni.
Sfantul Nicolae facatorul de minuni a adormit intru Domnul la inceputul secolului al IV-lea si a fost inhumat in Mira Lichiei, de unde era originar si unde a pastorit ca ierarh.

Prin anul 1087, niste negustori italieni i-au deschis mormantul, au luat moastele si le-au dus la Bari, in Italia. Mai tarziu, un calator valah a obtinut mana dreapta a sfantului, pe care a adus-o la bordul unei corabii la Constanta. A daruit mana Sf. Nicolae Mitropoliei din Bucuresti. sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.