Minune sau magie ?

Despre Iisus se stia ca merge pe apa, sfintii faceau minuni, bioenergeticienii pot echilibra campul unei fiinte dar oamenii obisnuiti cu greu isi pot imagina ca pot traversa rauri sau fluvii in picioarele goale. Iluzionisti, magicieni, mentalisti reusesc sa ne uimeasca mereu cu trucurile lor sau poate ca este realitate ? !? O realitate pe care oamenii obisnuiti nu o pot intelege si raman cu gura cascata in fata unor astfel de spectacole. David Copperfield, David Braine, Criss Angel si Steve Frayne(alias Dynamo) sunt doar cateva nume.

Catalogat de revista Forbes drept cel mai de succes magician din toate timpurile, David Copperfield, de origine americana, a devenit faimos odata cu trucul în care îsi executa propria moarte.

Ce forta extraordinara sau ce truc foloseste oare David Blaine pentru a invinge magnetismul terestru, atunci cand leviteaza ? Se desprinde cu adevarat de pamant sau este o iluzie optica ?

Criss Angel merge pe apa. Cum ? Ce puteri nebanuite are ? In materialul video nu se observa recuzita care l-ar putea mentine la suprafata. Ce truc foloseste astfel incat inotatorii din piscina sa se zbenguiasca linistiti sub picioarele lui ?

Un alt personaj celebru este Steve Frayne(alias Dynamo). Magicianul a reusit sa traverseze Tamisa la pas, sub ochii uimiti ai spectatorilor. Ce calitati paranormale are oare un astfel de om ? Din filmari nu se pot observa nici cabluri transparente care sa ii sustina, nici picioroange si nici busteni infipti care sa formeze un traseu cunoscut doar de ei.

Suferind de boala Crohn, Steven este obligat sa urmeze o dieta foarte stricta, care include numai legume, fructe si seminte, fiind astfel extrem de slab. Salvarea lui a venit din partea strabunicului, Kenneth Walsh, care l-a invatat cateva trucuri pe care le folosea in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ca sa faca rost de bani. In primul rand, de mare ajutor a fost invatarea unei tehnici de concentrare, care face imposibil ca trupul lui Steven sa mai poata fi miscat, indiferent cati oameni ar incercat asta. sursa

Leviteaza în stil Matrix, deplaseaza fizic urmele lasate de costumul de baie pe corpul bronzat si se plimba linistit pe suprafata Tamisei. Poate sa introduca un telefon mobil într-o sticla de bere, sa transforme zapada în diamante si sa aduca un roi de fluturi la viata în celebrul hotel Chateau Marmont din Hollywood.

“Când am început sa pasesc pe apa, cred ca erau vreo 50 de oameni pe mal, dar când am ajuns la jumatate, m-am întors si am vazut ca se strânsesera vreo 2000! A fost uimitor! Probabil una dintre cele mai grozave cascadorii facute vreodata în Anglia. A fost destul de periculoasa si chiar usor înspaimântatoare, fiindca nu sunt un înotator prea stralucit”, a spus Steven. sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.