Minuni, vindecari miraculoase, mistere, Credinta la Muntele Athos

Singura republica moastica din lume, Gradina Maicii Domnului pentru crestinii ortodoxi, un loc sacru plin de simplitate si mister, fascineaza si uimeste. Sute de pelerini cauta sfaturile monahilor atoniti, cuvinte de invatatura si leacuri pentru boli incurabile.

Biblioteci intregi cu mii de carti unicat, un mod de viata opus celui din “lume”, oaza de cultura si liniste, Muntele Athos face subiectul a numeroase filme documentare pe care va invitam sa le urmariti.

Ne grabim disperati Dumnezeu stie incotro, muncim pentru confortul trupului, ridicam constructii gigant, inventam zilnic noi feluri de mancare, ne luptam intre noi cu toata forta si ce este mai grav.. ne distrugem suffletul.

Cautam ceva, acea bucurie a sufletului, acea emotie, acea bucurie si liniste interioara pe care multi nu o mai regasesc.

Iarna vrem caldura, vara vrem racoare, unii vor ploaie altii zapada, toamna vrem primavara si vara vrem iarna, nimic nu ne multumeste, nu putem gasi acel numitor comun care sa ne odihneasca, sa ne bucure. Avem impresia ca suntem Dumnezei insa in fata bolii sau a mortii suntem complet dezarmati, de fapt ne-am creat o falsa impresie ca suntem invincibili.

Inventam mereu medicamente, terapii, vaccinuri, “tratamente minune” si cu toate astea murim. Da, toti murim. Indiferent ca ne convine sau nu, sufletul isi va lua zborul spre infinit parasind trupul pentru care ne zbatem o viata.

Distrugem natura si suntem nepasatori. Pamantul si Cerul ne hranesc. Soarele, ploaia si pamantul ne ofera ceea ce punem pe masa.

Nu putem face ciorbe din gaini jumulite in photoshop si nici paine coapta in Adobe Premiere nu ne potoleste foamea.

Monahii de la Athos reusesc ceea ce nimeni nu reuseste, sa duca mai departe un mod de viata simplu, invata sa traiasca impreuna indiferent de nationalitate sau caractere, unii dintre ei ajungand sa primeasca chiar si Harul.

Patimile calugarilor de la Prodromu – Athos

Vechii calugari din Sfantul Munte Athos

Viata monastica Muntele Athos

Pelerinaj in Sf. Munte Athos

Schitul Lacu

Despre Muntele Athos

Athosul. Urcusul

Clipe Athonite

Sfaturi de la Sf Munte Athos

Avertisment din Sfantul Munte Athos

Cuviosul Paisie Aghioritul

Imagini de arhiva cu Sfântul Paisie Aghioritul – slujba la Manastirea Cutlumus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.