Minunile lui Arsenie Boca, viziunile parintelui Cleopa, miracolele lui Iustin Pîrvu

In constiinta crestinilor ortodocsi numele Arsenie Boca este ca un fulger divin, binecuvantat de Dumnezeu. Iubitor de oameni, dar aspru, a reusit inca din tinerete sa fie perceput de cei care l-au cunoscut drept un fenomen exceptional. De la infatisare, pana la ganduri si fapte, totul parea din alta lume.

Minunile infaptuite de parinte, atat in timpul vietii cat si dupa moarte, sunt pretioase dovezi ale sfinteniei sale. Cea mai frecventa din manifestarile pe care unii le-ar cataloga drept paranormale, dar care sunt normale pentru un Sfant, este puterea acestuia de a patrunde in gandurile oamenilor. Mai mult decat atat, soarta era o carte deschisa pentru parinte.

Timpul si spatiul nu erau pentru el decat dimensiunile lumii acesteia.

Multe dintre minunile parintelui Arsenie au ramas in sufletele si mintile oamenilor ca un lucru de taina. Nu s-a facut parada de ele si cumva, parintele a patruns in sufletul scepticilor drept un mit. Insa cateva dintre relatarile celor care au asistat la asemenea minuni, par deasupra oricarei banuieli. Vorba Sf Augustin- pentru cel care crede, am 1000 de argumente, pentru cel care nu crede, nu am nici unul. Singura inregistrate audio cu parintele Arsenie este un discurs despre fericire:

“Uita-te acolo, inauntru, in inima ta blanda si vei vedea ca numai lumina, numai lumina iti poate aduce valoare aceea pe care o cauti de atata vreme. Pe care ai pierdut-o, ai risipit-o. Nu, n-a fost vina ta. Cum sa fie vina ta? Au venit altii si ti-au bagat tot felul de chestii in cap cum ca trebuie sa faci aia si aia ca sa fii fericit. Fericirea nu vine, nu vine asa. Ea se dobandeste! Si cum se dobandeste ea? Numai prin munca, munca. Munca interioara. Acolo trebuie sa muncesti, romane. Tare am luat-o razna! Asa o luam noi pe coclauri, sa fie mai greu decat trebuie. ca asa e neamul roman”.

“Cand esti cu Dumnezeu, nu iti mai trebuie nimic. Asa ca romane, ce tot alergi, ce tot alergi incolo si incoace? Nu dobandesti nimica”. rtv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.