Minunile Maicii Domnului

Nicolae e mic. Merge spre icoana Maicii Dom­nu­­lui sontâc, asa cum pa­sesc pruncii, târând dupa el un crin. E unul din co­piii daruiti de Preacurata, veniti pe lume doar dupa ce parintii s-au rugat fier­binte în fata icoanei, ca sa-l poa­ta zamisli. Si, de când a venit pe lume, tatal si ma­ma vin în fiecare luna la mâ­­nastire si-i aduc Maicii Domnului un crin – semn de iubire si recunostinta. “Parin­tii lui Nicolae s-au ru­gat mult în fata icoanei facatoare de minuni, pentru a primi un prunc. Dupa ce doamna a ramas însar­ci­nata, au ho­tarât sa vina în fiecare luna la mâ­nas­tire, pentru a-i mul­tu­mi Maicutei. Si nu e singurul caz când icoana a fa­cut minuni. Noi nu le stim pe toate. Vin multi oameni cu ne­cazuri si cad în fa­ta ei. Îi vezi a­pa­sati, unii plâng, altii se roaga ta­cuti, dar noi nu în­draz­nim sa le tul­buram ruga­ciunea si nu îi în­tre­bam ce au pe suflet. Dar, uneori, se în­tâm­pla sa ne spuna chiar ei cum i-a ajutat Prea­cu­rata în chip mi­nu­nat”.

Vorbesc de aproape un ceas cu doua maicute, Mihaela si Filofteia. Doua chipuri ale bunavointei si rab­­darii, care ma ajuta sa cobor pe firul minunilor savârsite de Preacu­rata la Mânastirea Dintr-un lemn. Le stiu de multi ani si ma mi­nunez cum de timpul nu li s-a asezat pe chip. E ce­va în sufletul lor, o lumina asternuta pe fata de ruga­ciu­ne si de contemplarea icoanei sfinte, pe care o vad zi de zi.
“Noi stim un colonel de aviatie a carui sotie, care era din sat cu mine, a intrat în coma, pe timpul eclip­sei de acum câtiva ani. S-a întâmplat deodata, fara sa fie bolnava de ceva foarte grav. Pur si simplu a cazut la pat si a fost dusa la spital, unde a ramas în coma timp de aproape trei luni. Când si-a revenit, a povestit un fapt cutremurator. A spus ca din toata perioada cât a fost în coma nu-si mai aminteste nimic, cu ex­ceptia momen­tului dinaintea trezirii. Atunci s-a vazut în Mânastirea Dintr-un lemn, iar în fata ei se afla icoana Maicii Dom­nului, cu o lumânare aprinsa îna­inte. Si, dintr-o data, Preacurata i-a vorbit din icoa­na, spunându-i: «Hai, tre­zes­te-te. Trebuie sa revii prin­tre ai tai!». Si în clipa urmatoare s-a si trezit din coma”.
Maicuta Tecla este ghidul mânas­tirii si îsi amin­teste si ea de o minune cutremuratoare: “Stiu de la maicile din mânastire de povestea unui inginer care lucra la noi si a carui mama s-a îmbolnavit de can­cer. Era într-un sta­diu foarte grav, doctorii nu-i mai dadeau nicio sansa. Asa ca a luat-o din spital si a adus-o la mânastire. Aici s-a rugat la icoana Maicii Domnului care i-a împlinit credinta: mama domnului inginer nu a murit, traieste si as­tazi”. formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.