Misterele de la Nazca – Erich von Däniken

Nascut in 1935 la Zofingen, Elvetia, Erich von Däniken este cunoscut de iubitorii genului pentru carti precum – Amintiri despre viitor, Carele Zeilor, Amurgul zeilor, Odiseea zeilor, Istoria se inseala, Marile enigme ale Universului, Intelepciunea pierduta a vechilor civilizatii, etc. Pentru a-si demonstra teoria paleoastronautica, a publicat peste 30 de titluri, traduse in 32 de limbi, cu un tiraj total cumulat de aproximativ 60 de milioane de exemplare.

erich-von-daeniken

Nazca, Peru – Sute de figuri individuale intr-o gama de complexitate de la linii simple la colibri stilizati, paienjeni, maimute, pesti, rechini sau balene ucigase, llame si soparle, se intind pe o suprafata de peste 80 km intre orasele Nazca si Palpa.

Peru nazca

Liniile Nazca au fost vazute in anii 1920 de catre oamenii aflati in avioanele comerciale care la început au crezut ca sunt linii primitive desenate in pamant. Unii cercetatori au incercat sa dovedeasca ca erau calendare agricole dar acuratetea cu care au fost trasate liniile si marimea impresionanta ii contrazic. De ce aveau nevoie de astfel de calendare vazute din Cer ? Figurile gravate in desert nu sunt vizibile de pe sol si nu au fost gasite avioane care sa fi apartinut populatiilor antice.

nazca4

Erich von Daniken a comandat Universitatii tehnice din Dresda un set de masuratori la Nazca si rezultatele au fost absolut socante : sub liniile trasate in desert au fost descoperite campuri magnetice foarte puternice. Nu au avut voie sa sape in zona, liniile Nazca fiind sub protectia UNESCO. Cu toate acestea, aparatele au gasit o modificare a campurilor electrice, in peste 50 de locuri din desert, loc unde se stie ca nu exista circuite electrice pentru ca nisipul este izolator. Pe acele linii curentul electric este mai mare de 8.000 de ori, decat alaturi de linie!

nazca2

Erich von Daniken crede ca extraterestri au folosit o nava spatiala care, cobora in zona cautand materii prime. Ei sapau dupa acele minerale fara ca bastinasii sa inteleaga ce se intampla. Incercand sa ii imite pe “zei” au incercat sa traseze lini in zona si indrumati de un preot au “creionat” figuri de serpi, paianjeni, maimute, etc care sa le arate locuitorilor din Cer unde sunt. Autorul crede ca zeii se vor intoarce, asa cum spun toate legendele antice.

nazca

Este omenirea pregatita pentru revenirea lor, oricine ar fi EI ? Filmele documentare, cartile, articolele din presa lumii, Hollywood-ul par a incerca o pregatire psihologica pentru o astfel de intalnire. Internetul ofera o viteza de propagare a informatiilor extrem de rapida, fotografii si imagini video cu lumini ciudate, obiecte zburatoare neidentificate ce sfideaza regulile fizicii cunoscute de noi, apar din toate colturile lumii. Putini sunt aceia care astazi nu detin un aparat foto, un telefon dotat cu camera sau camere video. Exista si numeroase camere de supraveghere care monitorizeaza cerul sau diverse obiective ce par a-i interesa pe calatorii spatiali – vulcani, baze militare, centrale electrice, baraje, etc.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.