Misterele din Valea Mortii – Yakutia

Misterioasa Vale a Mortii din Yakutia, este cunoscuta mai ales datorita legaturii facute cu meteoritul Tungus. Se pare in trecut, Cineva s-a gandit ca Terrra este foarte vulnerabila in fata asteroizilor si meteoritilor. Acel Cineva(o civilizatie extrem de avansata) a construit o “instalatie” de aparare a Pamantului constra obiectelor cosmice.

Valery Uvarov crede ca astfel de “arme” exista in Australia, America, langa Insula Pastelui(sub apa), China si Yakutia. Aceasta din urma este functionala.

padure

Diverse expeditii au mers in zona pentru a elucida misterioasa “Arma din Yakutia” despre care legendele spun ca ar fi sub pamant.

Valea Mortii( Death Valley – Elyuyu Cherkecheh – Valea Cazanelor) este situata in apropiere de raul Vilyui, loc foarte periculos pentru toate fiintele vii. Unii martori sunstin ca exista 7 “cazane” metalice, cu diametrul intre 6 si 9 metri. Vanatorii locali care au fost in vale spun ca acolo se afla o gaura de metal unde locuiesc “oameni rapizi cu ochii negri si imbracati in fier”. Uni jurnalisti cred ca acolo se afla o baza extraterestra.

yakutia321

Cei plecati sa descopere misterioasele Cazane relateaza despre o liniste stranie ce inconjoara zona. Nu se aud pasari cantand, nu zumzaie albine, animalele nu misuna prin zona, doar sunetul apei strapunge tacerea. Copacii ce inconjoara locul sunt arsi si nu au ramuri. Zona are nivel de radiatii foarte ridicat. Geologul Alexander Mikhailenko a fost in Valea Mortii in anii ’90 sa caute sursa radiatiilor – uraniu, plutoniu, etc. Nu a gasit urme de material radioactiv si nivelul radiatiilor a scazut brusc. Nu exista uraniu, deci care ar putea fi sursa radioactivitatii ? Obiecte ciudate care apar mereu pe cer sunt mereu acolo. Localnicii le vad si povestesc despre ele.

ozn1

Alexander Mikhailenko a petrecut o noapte in zona. Erau 5 persoane – 2 geologi, un inginer, 2 studenti si un ehnician. Se intuneca dar era inca lumina. Era 15 octombrie cand au vazut cu totii discul cu straluciri de otel. Plana la aproape 3 kilometri deasupra lor. Au putut vedea ferestrele si un con de lumina albastra ce se proiecta pe pamant.

lumina

Fascicolul de lumina era atat de clar incat Mikhailenko s-a gandit ca este tehnologie umana, dar a disparut cu o viteza uimitoare. A zburat intr-o parte, s-a rasucit si a plecat intr-o fractiune de secunda. Lucrand la amenajari pe raul Viluy a avut parte de un alt fenomen ciudat. Era sfarsit de august, ora 12 noaptea. In apropiere se aflau niste vanatori. Acestia au strigat ” baieti iesiti afara, o minge de foc ne urmareste”.La est se afla luna iar la nord vest, o sfera luminoasa de culoare rosie ca focul statea parca agatata in cer. Au luat o barca si au incercat sa se apropie dar parea ca sfera de foc ii urmarea.

OZN-urile sunt adesea observate in Yakutia spune geologul care aduna informatii de peste 30 de ani. Deseori oamenii confunda rachetele cu farfuriile zburatoare insa exista si multe relatari inexplicabile.

In 1991 un OZN a zburat timp de 2 saptamani in zona pana cand a fost vazut de toti locuitorii satului Sylgy-Ytar. Zeci de oameni l-au observat. Un sofer a povestit ca era 6 dimineata cand lumina obiectului a “trecut” peste el. Era foarte speriat. A avut senzatia ca urca pe munte cu masina desi era drum drept. Cand a deschis usa a vazut pamantul la aproximativ 5 metri sub el. Cand lumina a pierdut din intesitate, masina a fost coborata usor pe sosea. Extrem de speriat, barbatul a fugit la casa unor localnici pe care i-a gasit ascunsi sub pat. Cu o ora inainte de evenimentul cu masina, obiectul a maturat casa lor cu fascicolul de lumina si extrem de speriati s-au adapostit sub pat.

ozn

Imediat dupa eveniment pe tractorul din sat au descoperit o substanta necunoscuta, de culoare gri maronie. Au crezut ca este ulei. Expertiza facuta la Moscova a aratat ca substanta era 80% apa si 20% ceva necunoscut.

In 1994 erau sarbatori scolare in satul Hampi. Profesorul a intrebat un elev unde ii sunt schiurile. Le-am uitat acasa, a raspuns copilul. Trimis sa aduca schiurile copilul a plecat in satul vecin, la aproximativ 8 kilometri. Deodata a vazut un disc care a aterizat in spatele lui. Dupa aceea nu si-a mai amintit nimic. S-a trezit apoi pe marginea drumului. Statea in zapada si se plangea ca il doare capul. Un sofer care trecea prin zona l-a vazut si l-a dus la spital.. la 140 de kilometri distanta. Medicii au sunat la scoala anuntand ca pustiul este la spitalul lor. Era imposibil ca pe acel drum sa poti merge cu 140 km/h, astfel incat sa ajunga asa de repede in locul unde fusese gasit. Copilul a ramas cu dureri de cap.

Nu exista explicatii stiintifice pentru evenimentele ciudate care se petrec in Valea Mortii din Yakutia.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

ufo yak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.