Mormantul Parintelui Arsenie Boca profanat

Update

Mormântul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, judetul Hunedoara, va fi protejat de o constructie din lemn sub forma unui baldachin, portile acestuia urmând sa fie închise pe timpul noptii, a declarat sâmbata, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvânt al Episcopiei Devei i Hunedoarei, parintele Gabriel Miricescu, informeaza RealitateaTv.


Oameni si flori – Manastirea Prislop, Arsenie Boca de Tfmvideo

Un individ cu antecedente penale a vrut sa profaneze mormantul Parintelui Arsenie Boca, aflat la Manastirea Prislop.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 22.30.

Politia a primit un telefon prin care erau anuntati ca un barbat inarmat cu o lopata dorea sa deschida mormantul, anunta Romania Tv. Individul a fost arestat si se afla la sediul politiei.

Maicutele au descoperit in aceasta dimineata o groapa facuta deasupra mormantului, realizata noaptea trecuta ( vineri spre sambata ). Groapa este lunga de 2,4 metri, lata de 2 metri si adanca de 50 cm. Se pare ca profanatorul este din Maramures si are antecedente penale.

arsenieboca2015rugaciune


Minune la Manastirea Prislop, Arsenie Boca… de Tfmvideo

“Este vorba de un barbat de 45 de ani din judetul Maramures. Suspectul este în sediul politiei orasului Hateg unde este audiat pentru fapta comisa. S-a întocmit un dosar de cercetare penala pentru savârsirea infractiunii de profanare de morminte. Politistii investigheaza pentru a stabili cu exactitate împrejurarile, circumstantele si motivele care l-au determinat pe suspect sa comita aceasta fapta. Vorbim despre o infractiune prevazuta cu închisoare de pâna la 2 ani. Urmeaza a se stabili daca a avut dispernamânt în momentul comiterii faptei”, a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvânt IPJ Hunedoara.

Ioan Chiuzbaian are 45 de ani sufera de ciroza si venise din judetul Maramures. A ajuns înca de miercuri la Prislop si le-a cerut gazduire maicutelor sub pretextul ca vrea sa se roage la mormântul parintelui Arsenie Boca.- rtv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.