NATO: Nu exista înca un risc imediat pentru România si Bulgaria din partea Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune ca nu exista înca un risc imediat pentru România si Bulgaria din partea Rusiei, dar ca actiuni agresive ale acesteia sunt nu doar în Ucraina, ci si în Republica Moldova si Georgia.

“Nu exista o amenintare imediata, dar motivul pentru care realizam aceste exercitii este tocmai protejarea aliatilor nostri din est. Actiunile noastre sunt raspunsuri atât pentru problemele cauzate de Rusia în est, anexând cu forta o parte din alta tara, cum este Crimeea, destabilizând estul Ucrainei, plus ceea ce am vazut deja în Georgia si Moldova, dar este si un raspuns la ceea ce am vazut în Africa de Nord sau în Orientul Mijlociu. Principalul tel pe viitor este sa fim siguri ca NATO va fi capabila sa ne apere pe toti de aceste amenintari”, a afirmat Jens Stoltenberg.

El a mai spus ca în cadrul întâlnirii Comisiei NATO – Georgia s-a stabilit ca în viitorul apropiat sa fie înfiintat un centru de antrenament comun în Tbilisi, unde trupele NATO, cele georgiene si alte trupe ale natiunilor partenere ale Aliantei sa se poata antrena si realiza exercitii împreuna.

Totodata, Jens Stoltenberg a explicat ca NATO critica implicarea Rusiei în Georgia, în special acordul semnat cu regiunea Abhazia si pregatirea unui nou astfel de document pentru Osetia de Sud. gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.