Ne intoarcem la momentul 15 septembrie 2008? Doua dintre bancile care au contribuit la declansarea crizei din 2008 ar putea avea nevoie de ajutoare de salvare de 125 mld. dolari

Bancile americane Fannie Mae si Freddie Mac ar putea sa avea nevoie de bailouturi de pana la 125,8 miliarde de dolari, finantate de platitorii de taxe, in cazul unor turbulente economice severe, scrie Bloomberg.

Amploarea bailouturilor a fost calculata in urma testelor de stres aplicate de autoritatea de reglementare a acestor institutii – The Federal Housing Finance Agency.
Autoritatea a explicat ca Fannie Mae si Freddie Mac, companii controlate de guvern, care garanteaza aproape jumatate din noile credite ipotecare, ar avea nevoie de cel putin 49,2 miliarde de dolari.
In septembrie 2008, o panica imensa a cuprins Wall Street ca urmare a falimentului celei mai mari banci de investitii din SUA, ceva asemanator nemaiavand loc din perioada Marii Recesiuni. Prabusirea Lehman Brothers, pe 15 septembrie, a fost urmata de un efect de domino, generand falimente bancare in lant. incont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.