Noi cranii ciudate au fost descoperite in Peru

Exista in lume numeroase cranii foarte ciudate despre care se vehiculeaza tot felul de explicatii. Unii spun ca ar fi o mutatie genetica, altii sustin ca oamenii si-au modelat craniul prin diverse metode iar adeptii teoriei extraterestrilor antici sunt de parere ca aceste cranii au apartinut unor fiinte nepamantene. ( Vezi si Starchild – copilul extraterestru sau Klaus Dona – Istoria ascunsa a rasei umane – partea 5 )

Pe cine doreau sa copieze acesti oameni ? Cine le servea ca model ? Cu greu putem inghiti ideea ca isi modelau craniile … doar ca estetica! „Deformarea craniilor în culturile mesoamericane era folosita pentru a diferentia un grup social de altul si ca ritual”, a declarat arheologul Cristina Garcia Moreno.sursa

inca new skull

inca skull0

Pentru sceptici aceste cranii noi descoperite vor aduce o serie de noi intrebari deoarece au os interparietal. ( Osul interparietal (Os interparietale) numit si osul Incasilor, osciorul lui Goethe este un os cranian supranumerar inconstant situat între oasele parietale. Este format de portiunea superioara a solzului osului occipital situata deasupra liniei nuchale supreme (Linea nuchae suprema) si separat de restul osului occipital de sutura occipitala transversa (Sutura occipitalis transversa) numita si Sutura mendosa, iar de oasele parietale de sutura lambdoida (Sutura lambdoidea). Osul interparietal are forma triangulara si a fost gasit frecvent (la un procent de 20 %) pe craniul peruanilor antici din Imperiul Inca, în alte populatii are o frecventa sub 10%.)

Ce dovedeste acest lucru ? Ca oamenii ale caror cranii au fost gasite acum s-au nascut asa, nu au suferit modificari, nu si-au modelat craniul! ( Daca ne amintim de Egiptul antic vom observa foarte multe desene in care zeii apar cu astfel de cranii alungite.

craniu lung

craniu lung1

Akhenaten-fata

craniu lung3

Termenul de “os Inca” a aparut la craniile din Peru, care aveau os interparietal in mod natural de la nastere, si nu ca urmare a unor deformari artificiale.

Cui au apartinut aceste cranii ?

inca skull 4

inca skull5

Craniile au fost descoperite la Paracas, Peru.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

inca skull7

inca skull6

inca skull8

<

p align=”center”>inca skulls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.