NOI REGULI – parcarea pe trotuar, interzisa. Precizarile Ministerului de Interne

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arata ca prin initiativa proiectului de lege de modificare a Ordonantei 195/2002 se intentioneaza instituirea regulii interzicerii parcarii pe trotuar.

“Singura exceptie va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul politiei rutiere, oprirea sau stationarea, partial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate si semnalizate în mod corespunzator”, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Precizarea vine în contextul interesului mass-media fata de noile propuneri legislative privind modificarile aduse codului rutier pe aspectul parcarii autovehiculelor pe trotuare.

Exceptia la care MAI face referire are în vedere situatiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau stationare pe trotuar si marca zona destinata parcarii sau stationarii, dupa caz. Numai în aceste situatii este posibila parcarea pe trotuar a vehiculelor. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.