Nu uita: la noapte vine Mos Nicolae! Pregateste-ti cizmele

În noaptea de 5 spre 6 decembrie traditia spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care sunt cuminti, lasându-le în cizmulite dulcuri si alte daruri. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata iar copiii care au fost cuminti vor gasi în ghetute diverse cadouri.

Povestea darurilor împartite de pe furis de Mos Nicolae începe cu mii de ani în urma. Traditia spune ca însusi Sfântul Nicoale a ajutat trei fete sarmane din orasul sau, aducându-le în dar noaptea, fara a fi vazut, daruri de zestre.

Trimite felicitari de Mos Nicolae

Casa în care locuiau cele trei fete sarmane era una saracacioasa, tatal acestora planuind sa le vânda pentru a scapa de lipsuri. Sfântul Nicolae a auzit nenorocirea fetelor si a familiei, care se petrecea nu departe de locuinta sa, si astfel le-a ajutat noaptea pe furis, aruncând pe geam în camera fetei celei mari, gata de maritis, o punga cu galbeni. Povestea s-a repetat si când a venit vremea de maritis pentru cea de a doua fata. Însa când a venit vremea si celei de a treia, tata lor a stat de paza sa afle cine este acela care face atât mult bine fetelor lui. În noaptea cu pricina, când tatal se stadea la pânda, Nicolae s-a urcat pe casa si a dat drumul pe horn unei pungulite cu galbeni, care a ajund drept într-o soseta pusa la uscat.Când tatal fetelor a vazut minunea, a fost rugat de Nicolae sa pastreze secretul, dar desigur acesta nu a putut fi tinut.De atunci si pâna azi, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, semenii si oamenii dragi în special copiii primesc daruri de la Mos Nicolae, care spre deosebire de Mos Craciun nu se arata niciodata.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.