O bucata din meteoritul care a dus la disparitia dinozaurilor de pe Terra, descoperita in Romania

Un roman este autorul unei descoperiri ce ar putea face inconjurul lumii. Romanul a dat peste un meteorit gigant, vechi de peste 60 de milioane de ani, “ascuns” intr-o pestera din Caras-Severin.

Asteroidul are cateva mii de tone si a cazut in perioada in care oceanele acopereau mare parte din Terra. Impactul a fost, atunci, devastator. S-a produs o explozie puternica, spun specialistii, urmata de un tunami urias, care a dus la disparitia multor specii de plante si animale, printre care si dinozaurii.

Pestera de sub Carsa este o pestera de 1.300 de metri lungime, dezvoltata pe doua nivele. De aici, prin galerii inguste, pline de lilieci, mai sunt de parcurs cateva sute de metri, mai mult taras, pana la obiectul misterios.
Drumul pana la asteroid nu este deloc usor. Trebui sa fii foarte atent. Mergi mai mult pe burta si pe spate si trebuie sa ai o conditie fizica foarte buna.
Marius este un inginer chimist din Timisoara, pasionat de speologie. In vara acestui an, a explorat impreuna cu prietenii Pestera de sub Carasa, din Cheile Carasului.
La un moment dat, a intrat intr-o galerie, unde, dupa ore in sir de cautari, avea sa descopere minunea. A dat de un perete imens cu o textura neobisnuita. Si-a dat seama imediat ca este vorba despre un meteorit care s-a pastrat in conditii excelente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.