O rugaciune a Sfântului Serafim de Sarov: BOGORODISNAIA

Se stie ca însusi Sf. Serafim de Sarov o practica cu evlavie. Cu vremea, a fost aproape uitata. Desi de 2-3 ani luasem binecuvântarea sa o citesc, nepasarea sau cine stie ce piedici m-au facut sa o încep doar, ca apoi, iarasi sa renunt si chiar sa uit definitiv de ea. Dar de curând am început sa o rostesc din nou, ca sa constat, plina de uimire si bucurie, ca dorintele puse în ruga­ciuni s-au împlinit, rând pe rând. Cum sa raspunzi unei atât de nesfârsite iubiri? Când din “vazduhul Ei” (asa cum spunea Mitropolitul Bartolomeu), Maica Dom­nului îsi apleaca ochii asupra durerilor noastre si nu ne lasa! Nu ne lasa!
Cartea de rugaciuni Bogorodisnaia se gaseste la pangarul Sfintei Mânastiri Radu Voda din Bucuresti. Tipicul ei consta în repetarea de 10 ori a rugaciunii Sfântului Arh. Gabriel, adresata Maicii Domnului, la Buna Vestire: “Bucura-te Marie, Domnul este cu tine!”. Dupa care se spun Tatal Nostru si “Usa milostivirii”, apoi formulezi ruga ta. Ciclul se repeta de 15 ori.
Vreau sa adaug, pe scurt, si minunea înfaptuita de Sfântul Nectarie, în urma cu 10 ani, când a vindecat-o pe mama de boala aceea cumplita… În disperare, i-am citit saptamânal acatistul Sfântului, alaturi de Paraclis. Mai apoi, daca nu am gasit icoane, le-am reprodus pe cele de pe coperta acatistelor si le-am sfintit, le-am asezat la loc de cinste, lânga celelalte pe care le aveam în casa, le-am sarutat si le sarut si acum, în fiecare dimineata si seara, când ma rog.
La Sfântul Nectarie, devenit între timp ocrotitor al României, merg saptamânal, sa-mi lipesc fruntea de sipetul în care stau comorile ceresti coborâte pe pamânt, spre alinarea credinciosilor: moastele sale. Si ca sa ne încredinteze (daca mai era nevoie) de harul, darul si nectarul dumnezeiesc pe care Sfântul ni le da­ruieste, într-una din fotografiile facute de-un credin­cios român în chilia sfântului, la Eghina, a aparut mâna lui binefacatoare, sub forma unui halou luminos. Nu m-am numarat printre pelerinii care au fost atunci la el, dar fotografia a ajuns si la mine. Exista mai mul­te imagini în care lumina însoteste pe cei aflati acolo. Chiar la patul Sfântului, ea apare foarte vizibila.
Fie ca Lumina Taborului sa ne lumineze drumurile noastre pamântesti si sa ne-nsoteasca în drumul catre patria cereasca! formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.