Obiecte misterioase pe Venus

Noi imagini radar cu planeta Venus indica sute de obiecte misterioase care apar sub forma unor pete intunecate pe suprafata de culoare mai deschisa. Oamenii de stiinta spera ca descoperirea ii va interesa pe pamanteni.

Suprafata lui Venus este greu de observat din cauza norilor grosi dar cercetatorii folosesc un radar.

venus

Sonda Magellan, denumita si Sonda de Cartografiere a planetei Venus prin Unde Radar, a fost o sonda spatiala robot având o greutate de 1.035 kilograme, lansata de NASA la 4 mai 1989, ca sa cartografieze suprafata planetei Venus prin tehnica radar si sa masoare gravitatia planetei. A fost prima misiune interplanetara lansata de pe o naveta spatiala.

venus4

Una dintre cele mai ciudate descoperiri se referea la o suita de imagini cu niste pete intunecate aflate pe muntii inalti ai Planetei Rosii.

Acele zone de culoare inchisa indica si absorbtia undelor radio. In general pe Venus este tendinta cresterii radiatiilor gamma odata cu marirea altitudinii muntilor.

Cu toate acestea pe unele varfuri si platouri inalte sunt multe pete negre care nu cadreaza cu imaginea de ansamblu.

Imaginile furnizate de sonda Magellan au o rezolutie scazuta insa oamenii de stiinta din Alaska au acum imagini noi.

venus5

Imaginile analizate au adancit misterul ciudatelor pete,, cercetatorii descoperind ca sunt mai multe decat credeau. La o altitudine de 2.400 de metri suprafata lui Venus este perfect vizibila iar la 4.400 de metri muntii se vad albi pe imaginile radar insa la 4.700 deja apar sute de pete negre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.