Ochiul Africii din Sahara

In cadrul misiunii spatiale americane Gemini IV din 1965, astronautii Jim McDivit si Ed White au observat o formatiune geologica foarte ciudata in desertul Sahara, pe teritoriul Mauritaniei (Africa de vest).

Cunoscuta sub numele de “Ochiul Africii” sau “Ochiul Saharei” sau “Guelb er Richat” , structura seamana foarte mult cu un glob ocular, cu diametrul de peste 40 de kilometri.

Desi unii sustin ca acest “ochi” se datoreaza impactului unui meteorit, comunitatea stiintifica nu sustine in totalitate aceasta teorie.

ochiul africii3

Exista unii cercetatori care sustin ca “Ochiul Saharei” s-ar datora unei explozii nucleare. Ca sa poata avea un astfel de efect pe o suprafata asa de mare, bomba ar fi trebuit sa aiba cateva gigatone, ceea ce in ziua de astazi nu ar fi posibil. Nu exista tari care sa detina o astfel de bomba.

ochiul africii

Exista o teorie conform careia, structura gigantica ar fi efectul unei eruptii vulcanice, insa nu are conul vulcanic sau alte asemanari cu vulcanii cunoscuti. Deasemeni simetria aproape perfecta cu greu ar fi putut fi realizata de explozie sau lava. Ciudatenia si mai mare este ca, inelele sunt aproape echidistante la centru.

ochiul africii4

Platon descrie Atlantida drept o insula de circa 15 kilometri diametru “gazduind un oras inconjurat de un imens zid circular“.

“In interior se gaseau o serie de inele concentrice din piatra si canale de apa”, acestea din urma fiind folosite de navele comerciale pentru a patrunde in oras.

Atlantida

Platon ofera detalii amanuntite privind forma si dimensiunile unor structuri, in timp ce altele sunt doar schitate si lasate in ceata. De asemenea, filosoful nu ne spune prea multe despre majoritatea tehnologiilor atlantilor, specificand doar faptul ca erau foarte avansate, “nepamantene”. sursa

ochiul africii2

Specialistii care au cercetat zona, nu au gasit urme ale unui impact cu un meteorit asa ca adeptii teoriei extraterestre considera “Ochiul Saharei”, ca fiind o veche baza a unor vizitatori din spatiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.