Paisie Aghioritul – Mica filocalie – Supermarket-ul Lui Dumnezeu

Înainte cu mult timp mergeam in Autobuzul vietii. Si intr-o zi am vazut o placuta pe care scria ,,Super-marketul Lui Dumnezeu´. Si am ramas surprins! Când m-am apropiat, usa s-a deschis larg si m-am aflat înauntru. M-au întâmpinat lucratorii angajati. Si m-am umplut iarasi de uimire. Erau ingerasi! Unul dintre ei s-a apropiat zâmbind si mi-a dat un cos.

,,Cumpara cu întelepciune tot ce vrei!”, mi-a zis. Erau de toate acolo. Întâi de toate am pus in cosul meu mult? Rabdare, pretioasa Iubire si Întelegere. M-am gândit: ,,aceasta iti trebuie mereu, oriunde te-ai duce”.

În continuare am luat o sacosa de Întelepciune si doua sacose cu Credinta. Sfântul Duh era peste tot si L-am lasat sa ma patrunda. M-am oprit putin, dar mai încolo am vazut Puterea, indispensabila în lupta.

,,Îmi trebuie însa si Binecuvântare, Smerenie, si Recunostinta!”, am gândit eu. Le-am procurat si pe acestea. În sfârsit, m-am apropiat de casa pentru plata. Când am înaintat, însa, am vazut si Rugaciunea si Înfrânarea. Sigur aveam nevoie de amândoua, pentru ca stiam ca, odata iesit din magazin, aveam sa întâlnesc pacatul. Pacea si Bucuria, precum si Doxologia erau in ultimul raft.

Deci m-am apropiat de casa si l-am întrebat pe înger: – Cât datorez?
Acela a zâmbit si mi-a spus cu simplitate:- Ai luat toate câte ti-au trebuit? – Da, i-am zis. Cât datorez? A surâs si mi-a zis din nou:
Suma este platita de mult. A platit-o Hristos Cel Întrupat – Cel Rastignit – Cel Înviat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.