Parintele Arsenie Boca la 25 de ani de la disparitie

28 noiembrie este o zi in care gandurile si sufletul romanilor se indreapta catre Manastirea Prislop din Tara Hategului unde este mormantul parintelui Arsenie Boca.

Au trecut 25 de ani, ani grei pentru multi dintre noi, ani de mari schimbari. “Sfantul ardelenilor”, parintele Arsenie, a devenit intre timp al tuturor romanilor si mii de oameni merg anual la mormantul aflat in incinta manastirii Prislop. Iubirea si respectul nostru creste pe zi ce trece si daca ar nu exista unele restrictii am fi in stare sa construim un munte de flori la Prislop. Cine nu a fost macar odata acolo, la Parinte, nu ii intelege pe ceilalti. Are impresia ca e o “moda”, un trend. Nu, din pacate ani de zile au stiut doar cativa. Comunistii au incercat in fel si chip sa il indeparteze dar romanii au gasit mereu drumul catre parintele Arsenie.

Arsenie-Boca

 

Cand am facut aceasta “poza” nu mi-am imaginat ca sute de bloguri si site-uri o vor prelua. Daca va place sa ii multumiti parintelui Arsenie iar daca nu, imi cer iertare ca nu am fost in stare sa il redau mai fidel. Privirea din aceasta fotografie ( cea neprelucrata ), m-a fascinat, m-a patruns pana in adancul sufletului si mi-am dorit sa il percepti la fel pe Sfantul Parinte.

 

Inainte de 1989 romanii aveau nevoie de un om minunat ca Arsenie Boca, ca sa ii indrume, sa ii sustina, sa le dea curaj, speranta, forta. Astazi ne vegheaza din Cer dar El este cu noi! Il “intalnim” pretutindeni – in carti, imagini, relatari, sfaturi pastrate peste timp, materiale video, etc.

Mi-as dori sa incercam fiecare dupa puteri sa nu il dezamagim. Sa ne rugam asa cum ne-a invatat El, sa il iubim si sa il cinstim mereu. A fost darul lui Dumnezeu pentru noi.

Va rog frumos sa nu uitati sa aprindeti o mica lumanare pentru Parintele Arsenie, acum si mereu, de cate ori va amintiti de El. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

candle7

Manastirea Prislop 2009 by Tfmvideo

Oameni si flori – Manastirea Prislop, Arsenie Boca by Tfmvideo
 

 

 

Duminica la Parintele Arsenie Boca by Tfmvideo

Pe timpul procesiunii religioase de la Prislop, ordinea publica va fi asigurata de peste 100 de politisti si jandarmi.„Masurile adoptate vor viza asigurarea unui climat de ordine si siguranta pentru toti credinciosii care vor sosi la Sfânta Manastire Prislop”, a informat Andrada Pop, de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara.
Politistii le recomanda soferilor sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si sa parcheze masinile în afara partii carosabile pentru a nu bloca calea rutiera. În incinta manastirii, jandarmii vor asigura ordinea publica pe timpul slujbei religioase si vor realiza dispozitive de îndrumare a credinciosilor pe timpul pelerinajului la mormântul parintelui Arsenie Boca.
„Jandarmii recomanda participantilor la aceasta manifestare religioasa sa respecte precizarile organizatorilor si fortelor de ordine, sa nu încurajeze cersetoria, astfel, sa nu ofere bani sau bunuri celor care apeleaza la mila publicului”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara. Informatia zilei

Peste 40.000 de credincioşi au participat, timp de două zile, la pelerinajul de la mormântul părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop, la comemorarea a 25 de ani de la moartea lui, relatează Mediafax.

2 comments on “Parintele Arsenie Boca la 25 de ani de la disparitie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.