Parintele Arsenie Boca – preotul cu har al romanilor de pretutindeni

Chiar daca BOR intarzie canonizarea parintelui Arsenie Boca, poate cel mai mare duhovnic al romanilor, credinciosi sau oameni obisnuiti cauta sa paseasca chiar si virtual, pe urmele “Sfantului ardelenilor”. Mormantul lui, aflat la manastirea Prislop de langa Hateg, este vesnic plin de flori proaspete si minunile se petrec chiar daca in oameni a slabit Credinta. Rugaciunile se implinesc, lacrimile uda obrajii si linistea este intrerupta doar de fosnetul padurii si cantecul pasarilor.

Manastirea Prislop Arsenie Boca

 

Oameni si flori – Manastirea Prislop, Arsenie Boca by Tfmvideo

Este un mic colt de rai, este locul unde te simti ocrotit de rugaciunea parintelui Arsenie si de Divinitate. Parintii isi ridica copii in brate si ii pun sa sarute crucea cioplita in lemn, cativa credinciosi inconjoara mormantul in genunchi in timp ce altii stau si citesc rugaciuni pentru ei sau cei dragi lor. Parintele Arsenie Boca ii aduna pe toti, ii uneste cu harul sau si le asculta gandurile si rugile soptite. Uneori sunt cozi mari, dar credinciosii nu se inghesuie, nu se inghiontesc si pastreaza respect unii fata de altii si implicit fata de parinte.

Arsenie Boca Ieromonah

 

In ultimul timp media a realizat cateva reportaje video despre Parintele Arsenie Boca oferind romanilor un pic din magia locului si marturii ale minulor petrecute la manastirea Prislop. “Pentru cel ce varsa o lacrima la mormantul meu, eu ma voi ruga la Dumnezeu!” a spus parintele si acum mai mult ca niciodata avem nevoie de aceste rugaciuni. Cine nu a fost la mormant si nu l-a cunoscut pe ieromonahul Arsenie Boca, este mai sarac si nu poate intelege energia curata a locului. Mii de pelerini trec pragul manastirii in fiecare an si cat de curand “De la Prislop va lua foc tara”, cum bine spunea parintele.

 

Mai multe informatii gasiti pe Forum

Minune la Manastirea Prislop, Arsenie Boca, Ioan… by Tfmvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.