Parintele Iustin, profetie înspaimântatoare: „12 luni de liniste, dupa care vine urgia“

O maicuta de la manastirea Paltin sustine ca înainte de a închide ochii, duhovnicul a avertizat ca doar 12 luni va mai fi liniste, dupa care vremurile vor deveni tulburi.

Monahia Fotini, una dintre maicile care l-au îngrijit pe parintele Iustin în toata perioada în care starea sanatatii sale a devenit critica, relateaza în revista „Atitudini”, publicatie a Manastirii Petru Voda, cum s-a despartit duhovnicul de aceasta lume. „Cu 5 zile înainte de a-si da duhul, a fost ceva mai bine, parca îsi revenea si prinsese ceva putere. În aceasta ultima perioada toti ucenicii mai apropiati au luat un ultim cuvânt de învatatura de la parintele, un ultim sfat”, povesteste maicuta.

Armageddon

Desi s-a ferit mult timp sa-i adreseze întrebarea legata de lupta împotriva cipurilor din actele de identitate, Monhia Fotini a îndraznit în acea împrejurare. „Parinte, stiti problema cardurilor de sanatate, ele nu au intrat înca în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totusi obligatorii. Va întreb: ce sa faca o mama care are un copil bolnav în stare critica si este necesara o interventie chirurgicala, pentru ca altfel ar muri? Ca sa îl opereze va trebui internat, ca sa îl interneze, are nevoie de cardul de sanatate cu cip. Ce sa faca mama? Sa îsi interneze copilul sau sa îl lase sa moara?”. Raspunsul dat de Arhimandrit nu i-a lamurit îndeajuns pe ucenici, ba, chiar a stârnit curiozitate. „Nu, sa nu îl lase sa moara. Eu nu îmi pot asuma aceasta decizie. Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepadare… Dar fiecare sa faca dupa constiinta si puterea lui. Cât puteti luptati împotriva lor cu toata forta si unitatea, dar fara atitudini extreme, înca nu e cazul. E vorba însa ca mai sunt 12 luni… ”.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.