Parintele Paisie Aghioritul de la manastirea Suroti

Parintele Paisie, pe numele de mirean Arsenie Eznepidis, ne-a spus batrânul ucenic, se tragea dintr-o familie din Farasa Capadociei. S-a nascut la 25 iulie 1924. A fost botezat de Sfântul Arsenie Capadocianul, care a si profetit ca pruncul va deveni calugar. Familia sa pastra adânca traditie religioasa a Capadociei, care a dat atât de multi si de mari sfinti Bisericii Ortodoxe. În acest climat a crescut parintele Paisie.

Prin viata lui sfânta si prin puterea sa facatoare de minuni, a descoperit în ochii oamenilor lumina lui Hristos si puterea lui Dumnezeu.

Mormântul sau, care a devenit loc de închinaciune si izvor de tamaduiri, a fost urmatoarea oprire a pelerinajului nostru. Asezat pe terasa din spatele altarului bisericii principale, chiar lânga clopotnita, locul unde odihnesc osemintele batrânului isihast a fost venerat pe tot parcursul prezentei noastre acolo de credinciosi. Se închinau, îsi plecau genunchii pentru a-i saruta crucea si dupa ce îsi spuneau rugaciunea plecau în liniste, cu chipul plin de bucurie si speranta. Cred ca acest sentiment l-am resimtit si noi dupa ce am fost martori la nevointele unuia dintre cei mai cunoscuti duhovnici ai timpului nostru.

lumina

Mai multe pe Forum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.