Parintele Paisie Aghioritul – Despre antihrist si pecetluire

Sa spunem mai bine despre Hristos… Cât putem, sa fim lânga Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist? Oare nu exista duh antihristic acum? Raul face duhul antihristic. Si daca se va naste si un monstru antihrist si va face unele neghiobii, va fi luat în râs la sfârsit. Se vor petrece multe evenimente. Poate veti apuca sa traiti si voi multe din semnele scrise în Apocalipsa. Încet-încet destule încep sa iasa la iveala. Strig si eu netrebnicul de atâtia ani! Situatia este înfricosatoare, ciudata. Nerozia a întrecut limitele. A venit lepadarea si ramâne ca acum sa vina „fiul pierzarii” (2 Tes. 2:3). Totul va deveni un spital de nebuni. În harababura ce va stapâni, fiecare stat se va ridica sa faca orice-i spune cugetul. Dumnezeu sa ajute, ca interesele celor mari sa fie astfel încât sa ne ajute. Din ce în ce vom auzi de ceva mai nou.

Vom vedea facându-se lucrurile cele mai neasteptate, mai nerationale. Numai ca evenimentele se vor derula cu repeziciune. Ecumenism, piata comuna, un stat mare, o religie dupa masurile lor. Acesta este planul diavolilor. Sionistii pregatesc pe cineva de Mesia. Pentru ei Mesia este împarat, adica va stapâni aici pe pamânt. Martorii lui Iehova si ei viseaza la un împarat pamântesc. Sionistii vor prezenta unul si martorii lui Iehova îl vor primi. Vor spune „Acesta este”. Se va face mare zapaceala. În mijlocul acestei zapaceli toti vor cere un Mesia, ca sa-i mântuiasca. Si atunci vor prezenta pe unul care va spune: „Eu sunt Imam, eu sunt al cincilea Buda, eu sunt Hristos pe care-l asteapta crestinii, eu sunt acela pe care-l asteapta Martorii lui Iehova, eu sunt Mesia evreilor”. Va avea cinci „eu”-uri ! … Evanghelistul Ioan atunci când în prima sa epistola spune: „Copiii mei… ca vine antihristul, iar acum multi antihristi s-au aratat…” (1 In. 2, 18), nu întelege ca asteptatul Antihrist va fi ca prigonitorii Maximian si Diocletian, ci ca Antihristul cel asteptat va fi într-un fel ca un diavol întrupat, care se va prezenta poporului israelian ca Mesia si va însela lumea. Vin ani grei, vom avea încercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si uita-te: oamenii nici nu înteleg ca traim în semnele vremurilor, ca pecetluirea înainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar întâmpla nimic. De aceea spune Scriptura ca va cauta sa însele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Mt. 24:24; Mc. 13:22). Cei care nu vor avea intentie buna, care nu vor fi luminati, se vor însela în anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovniceasca, asemeni diavolului.

Parinte, în acesti ani grei va interveni Hristos? Da. Vezi, daca aici unui nedreptatit, care are dispozitie buna, fiindca este îndreptatit sa primeasca ajutorul dumnezeiesc, i se arata de multe ori sfintii, Maica Domnului, Hristos, ca sa-l mântuiasca, cu cât mai mult atunci când sarmana lume se va afla într-o situatie atât de grea. Va fi o vijelie, o mica ocupatie a lui Satana – Antihrist. Dupa aceea va mânca o palma de la Hristos, se vor cutremura toate neamurile si va veni pacea în lume pentru multi ani. De aceasta data Hristos va da o ocazie ca sa se mântuiasca faptura Sa. Hristos îsi va lasa faptura Sa? Se va arata la punctul culminant, când oamenii nu ar mai putea iesi singuri, ca sa-i mântuiasca din mâinile lui Antihrist. Oamenii se vor întoarce la Hristos si va veni în toata lumea o liniste duhovniceasca pentru multi ani. Unii leaga a Doua Venire de aceasta interventie a lui Hristos. Eu nu pot spune asta. Gândul îmi spune ca nu va fi a Doua Venire, când va veni ca Judecator, ci o interventie a lui Hristos, pentru ca sunt atâtea fapte care nu s-au petrecut înca. Va interveni Hristos, va da o brânca acestui întreg sistem, va pedepsi tot raul si în cele din urma îl va transforma în bine. Drumurile se vor umple de locuri de închinare. Autobuzele vor avea icoane pe dinafara. Toti oamenii vor crede. Te vor trage sa le vorbesti despre Hristos. Asa se va propovadui Evanghelia la toata lumea. Si atunci Hristos va veni ca Judecator sa judece lumea. Altceva este Judecata, altceva o interventie a lui Hristos, ca sa ajute faptura Sa.sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.