Pe cine deranjeaza ortodoxia ?!?

De ceva timp observ o campanie sustinuta contra “trogloditilor ” ortodoxi. Pe cine deranjeaza si de ce ? Ortodoxia are si reguli, obligatii nu doar drepturi. Cu toate acestea Hristos, dupa care ar trebui sa ne luam ca si model de comportament si gandire, ne-a spus ca suntem liberi sa alegem. Nu ne-a impus. Nu ne-a fortat cu pistolul la tampla sa pastram aceste reguli. Ele fac parte dintr-un mod de viata complex si ne-a transformat in ceea ce suntem astazi. Derapaje au fost si vor fi mereu, padure fara uscaturi nu exista insa fiecare incearca sa fie mai bun.

De ce deranjeaza pe Cineva ca romanii merg la Biserica , ca lasa din putinul lor si pentru altii, ca acolo gaseste ajutor sufletesc si material, acolo in biserici se bucura la botez si nunta si tot acolo plange la inmormantare, etc.

Cei ce nu ne impartasesc Credinta si traditiile, de ce au zile libere de SARBATORILE ORTODOXE ? De ce nu se duc sa munceasca ? De ce se indoapa cu oua rosii si cozonac de Pasti ? De ce au mini vacante si sarbatoresc Craciunul ? De ce nu au decenta sa spuna ca ei nu agreeaza aceste sarbatori si cand e vorba de munca ?!?

Cred ca nu exista indoiala ca traim vremurile de pe urma. Peste tot intalnim ineptii si minoritati care isi urla drepturile ?!?

Am cunoscut de-a lungul anilor tot felul de oameni minunati in fata carora ma inclin cu respect – fie ca erau minoritati etrnice sau sexuale, etc.

Nu ma intereseaza cine si ce face in dormitor sau in Cine crede, dar nici nu sunt de acord sa imi fie impuse reguli tampite. Aflu de prin presa ca am fost jigniti, noi incuiatii de catre unii ce sunt impotriva Coalitiei pentru familie.

Pun si eu o intrebare impertinenta si poate se va gasi cineva sa imi raspunda..:

La WC-ul din spatiu public “nenea sotie” si “sotul tanti” unde merg.. la femei sau la barbati ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.