Pe o insula greceasca au fost gasite urme ale tehnologiei sofisticate vechi de mai bine de 4.000 de ani de prelucrare a metalului

Insula Keros a Greciei este speciala pentru ca acum mai bine de patru milenii, oamenii i-au modificat relieful, formând terasamente din pietre importante, dându-i un aspect de piramida care iesea usor în evidenta în apele Marii Egee. Recent însa, o echipa internationala de arheologi a descoperit ca structura este chiar mai impresionanta dedesubt, subsolul fiind plin de sisteme de canalizare si urme ale unei tehnologii sofisticate de prelucrare a metalului.

Astazi, promontoriul Dhaskalio este o mica insula, dar acum 4.500 de ani facea parte din Insula Keros. În al treilea mileniu î.e.n., insula era un sanctuar religios, scrie The Guardian.

Primele dovezi ale tehnologiei de prelucrare a metalului au fost gasite acum 10 ani, dar noile descoperiri includ doua ateliere pline de urme ale activitatii si obiecte precum un topor de plumb, o matrice pentru pumnale de cupru si câteva zeci de fragmente ceramice.

Directorul programului de excavare, Michael Boyd, de la Universitatea Cambridge, sustine ca industria aceasta era concentrata pe Dhaskalio în perioada în care accesul la mâna de lucru si materiile prime era limitat. „Ce vedem aici este ca prelucrarea metalului este într-un fel începutul urbanizarii”, a precizat acesta. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.