Pe urmele Parintelui Arsenie Boca

Era zi de sarbatoare: Intrarea Maicii Domnului în Biserica – 21 noiembrie. M-am întors tot singura, meditând la ceea ce auzisem despre Parintele. Ma gândeam ca stie ca l-am cautat. De Cra­ciun, noaptea, am visat ca a sunat telefonul la posta, în sat, si ca trebuie sa plec un­deva. Pe vremea aceea nu aveam telefon. Daca cineva avea de anuntat ceva, dadea telefon la posta. A doua zi, postarita îmi spune: «Ai primit un telefon de la o doamna din Sibiu. Mi-a zis ca deseara sa mergi la Sibiu, la gara, ca sa plecati împreuna la Bucuresti».

Am calatorit cu mai multe femei. Am ajuns a treia zi de Craciun, pe 27 decembrie, la praznicul Sfântului Arhidiacon Stefan, Întâiul Mucenic. Dupa slujba, oa­menii care voiau sa vorbeasca cu Parintele Arsenie s-au asezat pe doua rânduri. Parintele a venit la intra­rea în biserica, lânga usa, cu fata catre altar. M-am ni­merit chiar în dreapta lui. Nu-l mai vazusem niciodata. Era îmbracat de iarna, cu niste pantaloni de postav, închisi la culoare, cu o scurta.
– Haideti, puneti întrebari! – a zis Parintele. Spu­neti repede, ca nu pot sta cu voi de vorba. Trebuie sa plec.
Oamenii, pe rând, au început sa întrebe. Fiecare cu problema lui. În timp ce le raspundea, m-a privit si s-a înclinat. Dupa câteva minute, a facut iarasi gestul aces­ta binevoitor. Nu stiam ce sa cred. Si, a treia oara, a întins mâna dreapta si a dat mâna cu mine. Apoi s-a întors ca sa plece. Atunci eu, care nu-i adresasem nicio întrebare, m-am repezit catre usa bisericii si, când sa închida usa, i-am zis:
– Parinte, aveti mila si de noi, ca, stiti, suntem de alt neam.
S-a întors brusc si mi-a zis hotarât:
– Ce alt neam, ma?!… Neamul crestinesc!
Pentru mine a fost o mare încurajare cuvântul aces­ta. Am priceput, dintr-o data, ca dincolo de nea­mul în care ne-am nascut, de etnia din care facem par­te, pe care nu ne-o alegem, în viata e important sa fii crestin adevarat, sa fii în neamul lui Iisus Hristos. formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.