Pelerinii din partile Sibiului si din alte zone ale tarii au sarbatorit hramul Manastirii Sadinca cu o zi înainte de praznicul Înaltarii Sfintei Cruci.

La manastirea aflata la nici 40 de kilometri de Sibiu s-a împamântenit traditia ca la fiecare hram, credinciosii din satele apropiate, din Sibiu si din alte orase sa participe la Sfânta Liturghie arhiereasca.

sadinca1

Vezi si – Preot cu Har – Si totusi exista.. minuni !

sadinca2

În acest an, acest lucru a fost posibil cu o zi înainte de sarbatoarea Înaltarii Sfintei Cruci, când IPS Mitropolit Laurentiu a venit sa binecuvânteze obstea monahala si pelerinii veniti la Sadinca pentru a se împartasi din harul si ajutorul venite de la Dumnezeu. Bucuria hramului a fost încununata cu cea a hirotoniei unuia dintre monahii din micuta obste de la Sadinca. Daca anul trecut, fratele Iacob Gândila intra în obste ca monah si era adus în fata altarului sub mantia parintelui staret, protosinghelul David Stoica, anul acesta, IPS Mitropolit Laurentiu l-a hirotonit diacon pentru a fi de ajutor la programul liturgic intens de la asezamântul monahal.

Parintele David – Schitul Sadinca by Tfmvideo

La final, staretul David Stoica i-a multumit ierarhului pentru vizita si tuturor pelerinilor si credinciosilor pentru dragostea constanta fata de asezamânt, apoi i-a oferit IPS Mitropolit Laurentiu o icoana, ca semn de pretuire si de multumire. lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.